De optocht is één van de hoogtepunten in het programma van Hulshorst.
De optocht is één van de hoogtepunten in het programma van Hulshorst.

Oranjefeest in Hulshorst en Elspeet

25 april 2017 om 15:33 Algemeen

HULSHORST

Koningsdag in Hulshorst begint met het inleveren van de taarten voor de wedstrijd ‘Heel Hulshorst bakt Oranje.’ Maar de feitelijke start vormt toch de aubade om 09.30 uur. Deze wordt afgenomen door loco-burgemeester Gert van den Berg. De eerste burger van de gemeente Nunspeet komt later op de dag naar Hulshorst. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats van de bakwedstrijd en het versieren van cup cakes door kinderen. De optocht was vorig jaar een groot succes en de organisatoren hopen op een herhaling met een grote deelname. De stoet wordt opgesteld vanaf 13 uur op de Kapelweg voor molen De Maagd. Om 13.30 uur is het vertrek met muzikale begeleiding van de muziekvereniging Harmonie uit Nunspeet. De route gaat via de Kapelweg, Zandhuisweg, Harderwijkerweg, Braambosch, Oorijzer, Braambosch, Harderwijkerweg, Akkerweg, Hoefslag, Bakkerspad, Wiekslag en Kapelweg. Nieuw is dit jaar dat langs de route wordt opgetreden door de dweilband van de muziekvereniging Juliana uit Doornspijk.

Om 14.45 uur begint het veldspektakel op de hoek van de Zandhuisweg en de Harderwijkerweg. De opening van het veldspektakel wordt verricht door burgemeester Breunis van de Weerd. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de manage Bullen Enk aan de Brandsweg. Publicatie vindt plaats via de website: www.buurtvereniginghulshorst.nl

De muzikale afsluiting start om 17 uur in het dorpshuis De Wieken. Tot 21 uur wordt hier opgetreden door zanger Egbert Dijkhuis uit Ermelo die wordt vergezeld van een dj. De trekking van de verloting, met als hoofdprijs een ballonvaart voor twee personen, is om 21.30 uur in het dorpshuis. De toegang tot alle evenementen is gratis.

ELSPEET

In Elspeet start het Oranjefeest woensdagavond 26 april met de feestavond ‘Helemaal Hollands’. Dit festijn begint om 19.30 uur in de feesttent aan de Stakenbergweg. Peter Beense, de Dikdakkers, Lawine Boys, Duo Remix, de Zingende stucadoor en DJ Japio staan borg voor een flitsende ‘oranjestart’.

Koningsdag wordt begonnen met klokluiden en muziek vanaf de toren van de dorpskerk. Om 08.00 uur zullen de muzikanten Elspeet laten ontwaken. Om 11.00 uur is de aubade bij het Kulturhus. Deze wordt in ontvangst genomen door burgemeester Van der Weerd.Voorafgaand en aansluitend aan de aubade is er een concert van Elspeets Fanfare en Slagwerkensemble. Na de aubade is er wat lekkers voor de kinderen.

Het middagprogramma start al om 12.30 uur met het NK Gazonmaaierrace. Er wordt gestreden om de punten voor het klassement. Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven. Om 19.00 uur start een superleuke kindershow. Aansluitend aan de show start de verkoop van fakkels en lampions en begint om 21.30 uur de lampionoptocht.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie