De AMVO-bus ie een betaalbare en toegankelijk oplossing voor met name ouderen met een vervoersprobleem. (Foto: Gemeentebelang)
De AMVO-bus ie een betaalbare en toegankelijk oplossing voor met name ouderen met een vervoersprobleem. (Foto: Gemeentebelang)

Voortbestaan AMVO-bussen in gevaar door geldgebrek

Gemeentebelang heeft het college opgeroepen om mee te denken over de mogelijkheden om de AMVO te continueren. Al langere tijd is het een forse financiële uitdaging om de bussen op de weg te houden. Stichting Welzijn Nunspeet heeft jarenlang, vanuit de eigen reserves waarvan nu de bodem bereikt is, de bussen op de weg gehouden.

NUNSPEET - Gemeentebelang heeft zorgen om de continuering van de AMVO. Raadslid Martin Juffer: "Als gemeente hebben we een bepaalde verantwoordelijkheid en zeker ook in deze situatie. Een zak met geld vraagt Gemeentebelang niet, die is er namelijk ook niet. Maar, met elkaar en met de nodig creativiteit moeten we het toch voor elkaar weten te krijgen dat onze kwetsbare en/of vervoersafhankelijke inwoner kan komen waar die wil zijn. Iets wat vele vrijwillige chauffeurs graag willen geven. Kilometers maken, iets betekenen voor de ander, oplossingen creëren."

De AMVO (Auto Mobiliteits Voorziening) is bedoeld als ondersteuning voor de ouder wordende en/of gehandicapte inwoner, om zo zelfstandig mogelijk in de samenleving te kunnen functioneren. Juffer: "AMVO is een begrip dat niet meer weg te denken is uit het straatbeeld van Nunspeet. Betaalbaar en toegankelijk."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden