Het Maat Saxofoonkwartet verzorgt zaterdag 3 augustus twee mini-concerten bij het Boerderijmuseum. (eigen foto)
Het Maat Saxofoonkwartet verzorgt zaterdag 3 augustus twee mini-concerten bij het Boerderijmuseum. (eigen foto)

Muzikale fietstochten vanuit Nunspeet

door de redactie

Op zaterdag 3 augustus

Als onderdeel van de Gelderse NJO Muziekzomer biedt het Nationaal Jeugdorkest (NJO) vanaf de Veluvine een afwisselende fietstocht aan in en rond Nunspeet. Zaterdag 3 augustus staan er twee van dergelijke fietstochten op het programma, afgewisseld met naar muziek luisteren, een drankje en een hapje eten.

NUNSPEET/OLDEBROEK - Na de concerten bij multifunctioneel centrum Veluvine in Nunspeet (om 12.30 en 14.00 uur) fietsen de deelnemers naar Boerderijmuseum 'de Bovenstreek' aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek.
Oók daar staan die dag twee concerten op het programma, om ongeveer 14.00 en 15.30 uur. Na het Boerderijmuseum vervolgen de deelnemers de fietstocht via landgoed Schouwenburg in 't Harde terug naar Veluvine.
Per fietstocht kunnen maximaal 150 deelnemers ingeschreven worden. Aanmelden kan al via: www.muziekzomer.nl. Ook is het mogelijk om via die website fietsen te huren. Deelnemers aan de fietstochten wordt aangeraden hun geldige Museumkaart mee te nemen.

Gelders Zomerfestival

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugdorkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 65 concerten die de NJO Muziekzomer jaarlijks telt.

Het muzikale aanbod van dit festival bestaat uit klassieke muziek in de breedste zin van het woord en beval voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Mini-concert

De deelnemers aan beide fietstochten worden zaterdag 3 augustus rond 14.00 en 15.30 uur bij het Boerderijmuseum verrast met een mini-concert van het Maat Saxofoonkwartet. Dit kwartet bestaat uit Daniel Ferreira (sopraansaxofoon), Catarina Gomes (altsaxofoon), Pedro Silva (tenorsaxofoon) en Mafalda Oliveira (baritonsaxofoon).

Prijswinnaars

De leden van het Maat Saxofoonkwartet ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Alle vier komen ze uit Portugal. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal, met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Sindsdien sleepten ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Musicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook behaalden zij de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. Tijdens de NJO Muziekzomer presenteert het kwartet een warmbloedig programma op een aantal bijzondere locaties, waaronder dus het Boerderijmuseum in Oldebroek.

Meer berichten