Daan van Renselaar van Stella Fietsen.(Foto: EY / Marcel Krijger)
Daan van Renselaar van Stella Fietsen.(Foto: EY / Marcel Krijger)

Nunspeter genomineerd voor prestigieuze ondernemerstitel

De genomineerden voor de 'EY Entrepreneur Of The Year'-verkiezing zijn vorige week donderdag bekendgemaakt door de organisatie. Hier zit ook een Nunspeetse ondernemer bij, namelijk Daan van Renselaar, mede-eigenaar van Stella Fietsen in Nunspeet.

NUNSPEET - De vier genomineerden voor de titel 'EY Entrepreneur Of The Year 2019' zijn: Atilay Uslu (Corendon), John Celie (Groenland), Siert Wijnia (Ultimaker) en Jeroen van Glabbeek (CM.com). Zij maken kans om ondernemer van het jaar te worden. Daarnaast zijn er twaalf ondernemers voor de 'EY Emerging Entrepreneur Of The Year'-award genomineerd. Deze onderscheiding gaat naar een veelbelovende snelgroeiende en innovatieve ondernemer met een bedrijf dat minder dan tien jaar bestaat. Daan van Renselaar, oprichter van het Nunspeetse bedrijf Stella Fietsen, is in de race voor die prestigieuze titel.

Wereldwijd

Het EY Entrepreneur Of The Year programma wordt door EY wereldwijd in ruim 60 landen georganiseerd en in Nederland al sinds 1995. Dit programma is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

Marktleider

Daan van Renselaar is een jonge, enthousiaste ondernemer die op 22-jarige leeftijd begon met het verkopen van e-bikes. De elektrische fiets had toen voor velen nog een stoffig imago, maar Daan wilde dit graag veranderen. Hij begon klein vanuit de schuur van zijn ouders in Nunspeet, maar toen hier al snel 25 man aan personeel rondliep, werd het tijd voor een eigen bedrijfspand. Inmiddels is Stella, krap 10 jaar later, de Nederlandse marktleider in e-bikes en Europa lonkt.

Over vijftien jaar Europees marktleider zijn in e-bikes. Dat is de ambitie van Daan van Renselaar. Op dit moment breidt Stella uit naar Duitsland, België en Denemarken. 'Bij Stella waait er al acht jaar een startupwind die een goede werksfeer met zich meebrengt. En daar is hij zuinig op', laat EY weten.

Winnaars

De in totaal zestien genomineerde ondernemers presenteren zich op woensdag 4 september aan een onafhankelijke jury. Deze jury kiest de finalisten uit. Op woensdag 2 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

EY (Ernst & Young) is een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf actief op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies.

Meer berichten