Remon Hemmes. (Foto:Pauline Weeda
Remon Hemmes. (Foto:Pauline Weeda

Nunspeter deelnemer Ironman Nice

NUNSPEET - Remon Hemmes uit Nunspeet neemt zondag 30 juni deel aan zijn vijfde Ironman/ long distance triatlon, de Ironman van Nice. Hij probeert zich daar te plaatsen voor de WK-triatlon op Hawaï.
Remon Hemmes : ''Ik verblijf hier al enige dagen met mijn steun en toeverlaat Pauline Weeda. Ondertussen heb ik al het 180 km lange fietsparcours met 2000 hoogtemeters grotendeels verkend, per auto én op de fiets. De 3,8 kilometer zwemmen vindt voor de kust van Nice in de Middellandse Zee plaats. Met dat onderdeel begint zondag om 06.30 uur de loodzware dag. Mijn doel is om na het zwemmen, fietsen en aansluitend een marathon te lopen en op de boulevard van Nice onder de magische grens van tien uur te finishen.
Met 13.500 km aan fietsen, 2500 km hardlopen en ruim 200 km zwemmen in zo'n 1.000 trainingsuren sinds vorig jaar september zit het met de conditie van de Nunspeter wel goed. Remon: ''Mocht ik de magische grens van tien uur daadwerkelijk weten te realiseren is er zelfs de kans aanwezig dat ik op 14 oktober op Hawaï mag meedoen aan het WK-triatlon in mijn leeftijdscategorie. Maar ik wil ook nog op 14 september deelnemen aan de Almere Amsterdam Challenge Long Distance triatlon. Daar vertegenwoordig ik Nederland tijdens het NK/EK in mijn leeftijdscategorie. Nu de laatste voorbereidingen hier en ontspannen toewerken naar aanstaande zondag.

Meer berichten