De maatjesmiddag van de Inclusief Groep is bezocht door gemeenteraadsleden, colleges van B en W en beleidsambtenaren uit o.m. Nunspeet, Elburg, Oldebroek. (Foto: Inclusief Groep)
De maatjesmiddag van de Inclusief Groep is bezocht door gemeenteraadsleden, colleges van B en W en beleidsambtenaren uit o.m. Nunspeet, Elburg, Oldebroek. (Foto: Inclusief Groep) (Foto: )

'Hier ontdekt waar mijn grenzen liggen'

door de redactie

Inclusief Groep heeft op 27 juni de jaarlijkse, regionale maatjesmiddag gehouden op de locatie aan de Paul Krugerweg in Ermelo (Proson). Gemeenteraadsleden, colleges van B en W en beleidsambtenaren uit Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk waren aanwezig.

NUNSPEET - De genodigden werden opgewacht door de medewerkers van Inclusief Groep. Zij konden niet wachten om te laten zien wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Na de opening van Risco Balkenende, algemeen directeur Inclusief Groep, werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Daarna vertrok iedereen naar zijn eigen werkplek om de handen uit de mouwen te steken.
De meeste mensen werkten mee op de verschillende afdelingen van elektromontage en assemblage. Ook ging men het Participatiehuis bezoeken om daar te zien hoe kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in een veilige omgeving arbeidsgewenning en werkritme opdoen door het volgen van verschillende activiteiten en programma's. Na een uur kwam iedereen weer bij elkaar en was er tijd om met elkaar na te praten.

Agaath de Weerd-Deetman (raadslid Algemeen Belang, Elburg) was gekoppeld aan receptionist/telefonist Tim. Agaath was onder indruk van Tim. ''Hij heeft zoveel bereikt in zijn leven.'' Ze vervolgt: ''Kwaliteit van leven is wie je bent en niet de belemmering van de beperking. Ik vind mijzelf eigenlijk de persoon met een belemmering, doordat ook ik vaak de beperking van iemand zie in plaats van écht naar iemand te luisteren en interesse te tonen.'' Tim: ''Alleen door over mijn grenzen te gaan heb ik ontdekt waar mijn grenzen liggen, niet door binnen mijn grenzen te blijven.''
Gert-Jan van Noort (wethouder Harderwijk) werkte samen met Inge. Hij vertelt vol enthousiasme over de leuke gesprekken die hij met haar heeft gehad. Over haar hobby fotografie, maar ook over de gemeentepolitiek Harderwijk.

Tijdens de nabespreking werd door Risco Balkenende benadrukt dat het werk dat door Inclusief Groep uitgevoerd wordt, bestaat uit écht werk en dat op die manier de medewerkers een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Chantal Vos lichtte de aanwezigen toe over de rol die Inclusief Groep gaat innemen als arbeidsmarkttoeleider. "Leren werken, leer je door te werken," is het motto van Inclusief Groep en daarom ontpopt het bedrijf zich als een werk- en leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bedrijven van Inclusief Groep, of bedrijven uit het netwerk, worden ingezet als leeromgeving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden