Gerhard Smit en Ymke Nederlof prolongeren clubkampioenschap Leogang

NUNSPEET - Onlangs vonden de clubkampioenschappen voor de jeugd van tafeltennisvereniging NTC Leogang plaats. De meisjes en jongens uit Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en 't Harde deden zo'n vier uur lang hun best om zo hoog mogelijk te eindigen.
Bij de jongens was het met Patrick Haverkamp tegen Gerhard Smit dezelfde finale als in 2017 en 2018. Vorig jaar was de winnaar Gerhard Smit en ook dit jaar ging de titel aan de jonge Elspeter. In een zeer spannende partij waren de eindcijfers 8-11, 11-8, 14-12 en 12-10.
De meisjesfinale ging, tussen de 13 jarige Elspeetse Marjolein ten Hove en de 17-jarige Nunspeetse Ymke Nederlof. Favoriete Ymke won gemakkelijk in drie games en is nu vier jaar op rij clubkampioene.
De wedstrijd om de derde plaats won bij de jongens Bastiaan v.d. Poel in vijf games van David Dijkhuizen, 11-5, 11-6, 9-11, 11-13, 11-3 en bij de meisjes waren voor Jeanine Schot ook vijf games nodig om van Geanne Beens te winnen.
Winnaar bij de welpen jongens werd de Elspeter Wilco Bostelaar voor Rutger Mulder en Jurgen Nederlof. Bij de meisjes welpen was de eerste plaats verrassend voor de net 9-jarige Marissa v.d. Berg. Zij won in drie spannende games van Yasmij Hagen, 11-7, 11-4, 12-10. Ook de strijd om de derde plaats ging over drie games met de winnares Anne-Roos Hagedoorn. De vierde plaats was voor Meraija Wattel.
Vooraf aan alle wedstrijden werd het team van Leogang 6 (Jonathan Mulder, Wilco Bostelaar, Rutger Mulder) gehuldigd, dat kampioen in de startersklasse was geworden. Ook werd nog de Karl Wessels wisseltrofee overhandigd aan Arjan de Lange, de succesvolste competitiespeler van het seizoen 2018/19. Arjan had een minimale voorsprong op Bastiaan v.d. Poel. David Dijkhuizen, Wilco Bostelaar en Rinse v.d. Beek completeerden de top 5.
De eindstanden clubkampioenschappen jeugd 2019:
Jongens: 1, Gerhard Smit, 2. Patrick Haverkamp, 3. Bastiaan v.d. Poel, 4. David Dijkhuizen en 5. Arjan de Lange.
Meisjes: 1. Ymke Nederlof, 2. Marjolein ten Hove, 3. Jeanine Schot, 4. Geanne Beens en 5. Marièlle Schot.
Jongens welpen: 1. Wilco Bostelaar, 2.Rutger Mulder, 3. Jurgen Nederlof, 4. Ruben Klein en 5. Jonathan van Staveren.
Meisjes welpen: 1. Marissa v.d. Berg, 2. Yasmijn Hagen, 3. Anne-Roos Hagedoorn, 4. Meraija Wattel en 5. Feberonija Baravungwa.
De clubkampioenschappen voor de volwassenen van NTC Leogang vinden op vrijdag 5 juli plaats.
NTC Leogang sluit het seizoen op 12 juli af met een barbecue voor alle leden en familie.

Meer berichten