Natuurgebied Vossenbroek. (Foto:  Geldersch Landschap & Kasteelen)
Natuurgebied Vossenbroek. (Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

Op pad met boswachters door nat natuurgebied

Om te ervaren hoe natuurgebied Vossenbroek zich ontwikkelt, bieden boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op 13 juli een wandeling aan door dat natuurgebied in het buurtschap Loobrink. Daar is een rijke flora en fauna.

REGIO - De wandelaars gaan mee op verkenning van het nieuwe cultuurlandschap en natuurgebied bij Epe. Het ligt dicht bij de snelweg A50, maar vertoont nu al een verrassend gevarieerde flora en een nat elzenbroekbos. Onder de elzen groeien moerassoorten als moeraszegge, gele lis, wolfspoot, moerasstruisgras en elzenzegge. Het Vossenbroek is het enige grote bos in de wijde omtrek. Daar profiteren veel dieren van. Ree, das en vos komen hier voor. Er zijn ook veel vogels in het gebied te vinden. Watervogels, zangvogels en veel roofvogelsoorten worden regelmatig gezien en gehoord. Goede waterdichte schoenen zijn aan te raden.
Start: 14.00 uur nabij de Wiemanstraat 24 in Emst, parkeren kan in de berm. Duur: circa 1,5 uur. 5 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Reserveren is noodzakelijk aan kan via www.glk.nl/activiteiten.
Informatie vooraf geven graag de boswachters Fokko Andringa, tel. 06-51543444 en Frans Roelofs, tel. 06-52644800.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden