Wethouder Marije Storteboom huurt symbolisch de eerste KeoBike in Nunspeet. (Foto: gemeente Nunspeet)
Wethouder Marije Storteboom huurt symbolisch de eerste KeoBike in Nunspeet. (Foto: gemeente Nunspeet)

Huurfietsen KeoBikes ook in Nunspeet

door de redactie

Toevoeging op openbaar vervoer

Sinds enkele dagen kan iedereen in Nunspeet, Elspeet en Vierhouten eenvoudig een fiets huren. Op Station Nunspeet en bij de halte's 'Centrum' in Elspeet en Vierhouten is een carrousel of abri geplaatst met twintig of zes KeoBikes, een deelfietsconcept van Keolis Nederland. Het concept is een toevoeging op het openbaar vervoer en richt zich op reizigers die vanaf het (bus)station verder willen reizen met de fiets.

NUNSPEET/ELSPEET/VIERHOUTEN - Wethouder mobiliteit Marije Storteboom is verheugd over de komst van de deelfietsen: "OV-reizigers kunnen vanaf de locaties waar de fietsen staan, de Veluwe verkennen of van Vierhouten naar Nunspeet of Elspeet fietsen en de fiets hier weer stallen. Dit is een prettige en gezonde manier om van openbaar vervoer én fiets gebruik te maken."
Plaatsing van de carrousels is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Nunspeet, provincie Gelderland en Keolis Nederland. Met de komst van de KeoBikes in Nunspeet, Elspeet en Vierhouten breidt het aantal locaties van het deelfietsconcept zich verder uit op de Veluwe. "Deze introductie is weer een mooie stap verder naar een goede bereikbaarheid en een perfecte manier om de first en last mile te verzorgen van de reiziger die met de bus gaat", aldus Conny Bieze, gedeputeerde van de provincie Gelderland.
In 2016 is regionale vervoerder Keolis Nederland gestart met het innovatieve deelfietsconcept KeoBike. Inmiddels zijn er 40 locaties en 480 KeoBikes op de Veluwe. In 2019 komen er nog eens twaalf locaties en 120 KeoBikes bij. "We zien het om ons heen: mensen veranderen in hun wijze van leven, recreëren en werken. En ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één modaliteit gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn", licht Cees Anker, algemeen directeur van Keolis Nederland toe. "KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is onze reactie op de OV Visie van de provincie Gelderland."
Via de KeoBike app huren reizigers gemakkelijk en snel een fiets. Kosten voor een hele dag huur zijn drie euro. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fiets je weg. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de fiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd (www.keobike.nl).
Keolis Nederland verzorgt met ruim 2200 medewerkers openbaar vervoer in Gelderland, Overijssel, Utrecht en Almere en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met 700 bussen en 25 treinen vervoert de onderneming jaarlijks 45 miljoen reizigers. Keolis Nederland is een dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis, die met 63.000 medewerkers OV verzorgt in zestien landen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden