Marleen (Present), Erik en Clemens (Smienk) en twee leden van Stichting Verborgen Armoede (vorige Bruggenbouwers). (Foto: Jako van Veen)
Marleen (Present), Erik en Clemens (Smienk) en twee leden van Stichting Verborgen Armoede (vorige Bruggenbouwers). (Foto: Jako van Veen) (Foto: )

Smienk 'Bruggenbouwer van de maand'

door de redactie

Vijfde organisatie in het zonnetje

Present Nunspeet heeft Smienk Trapliften uitgeroepen tot 'Bruggenbouwer van de maand'. Het is daarmee de vijfde plaatselijke organisatie in de gemeente Nunspeet die geprezen wordt voor onder meer het tot stand brengen van verbinding tussen mensen.

NUNSPEET - In 2012 richtte Erik Smienk het bedrijf Smienk Trapliften op. Een bedrijf dat gebruikte trapliften aanbiedt van alle merken. Het doel van Erik was om een traplift voor iedereen betaalbaar maken en verspilling tegen te gaan. De onderneming is in staat een bestaande traplift weer op maat te maken en aan te passen aan de wensen van de klant. Op die manier besparen klanten veel geld en wordt verspilling voorkomen. Alle trapliften worden geleverd met levenslange garantie. Zo is hun missie praktijk geworden: met een betaalbare en duurzame oplossing het voor iedereen mogelijk maken om veilig te kunnen blijven wonen in den vertrouwde omgeving.
Het bedrijf bestaat ruim zeven jaar heeft al ruim 2.500 mensen de mogelijkheid geboden om te kunnen blijven wonen in de vertrouwde omgeving.
De onderneming ondersteunt ook diverse goede doelen in binnen- en buitenland. Daarui blijkt hun maatschappelijke betrokkenheid met mens en milieu. Eén van die goede doelen is Present Nunspeet. Ze vinden het mooi dat door de samenwerking van generaties, wijken, straten, buren, collega's en culturen de onderlinge band en verbondenheid Nunspeters wordt versterkt. Jaarlijks is iedereen bij Smienk beschikbaar voor projecten bij kwetsbare mensen. Dit jaar was dat bij Stichting Philadelphia op de locatie Halfweg. Met een touringcar gingen de 35 personeelsleden daarheen om de de dag van hun personeelsuitje te starten met het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Zo werd er een nieuw tuinpaadje aangelegd, geverfd en verschillende tuinen aangepakt. Aan het eind van de ochtend zei Eric Smienk: "Het was een waardevolle en boeiende ochtend, waarin we zagen dat de klussen echt hard nodig waren en de ontmoetingen bijzonder."
Verder steunt het bedrijf Present Nunspeet jaarlijks met een vast bedrag. En daarnaast nemen ze mensen in dienst die nauwelijks een kans hebben op de arbeidsmarkt.
Present organiseert zowel maatschappelijk verantwoorde personeelsuitjes als speciale praktische teambuildingsactiviteiten die echt een verschil maken voor kwetsbare mensen. Daarmee verbinden zij niet alleen het personeel onderling maar zo maakt een bedrijf ook verbinding met thema's en hulporganisaties in de regio. Samen gaan ze het gevecht aan tegen zowel lokale armoede als eenzaamheid. In overeenstemming met de wensen van het bedrijf verzorgt Present een dag of dagdeel. Kortom: iets heel anders als paintballen en met impact op zowel de werknemers als op de hulpontvangers.
Op https://stichtingpresent.nl/nunspeet/bruggenbouwer-2019/ staat meer lezen over deze en vorige Bruggenbouwers.

Meer berichten