Kimberly Pap en Vloet Victory vormen een koppel dat borg staat voor successen bij de dressuur voor paarden. (Foto: Equigeniek, Dominique van Dreumel)
Kimberly Pap en Vloet Victory vormen een koppel dat borg staat voor successen bij de dressuur voor paarden. (Foto: Equigeniek, Dominique van Dreumel)

Kimberly Pap heeft weer succes op het EK-dressuur

In het Italiaanse San Giovanni in Marignano werd afgelopen week het Europees Kampioenschap dressuur gehouden. In de categorie Young Riders nam een Nederlands team van vier amazones deel. Daaronder de Nunspeetse Kimberly Pap. Bij de individuele titelstrijd behaalde zij een zilveren medaille en ook het team behaalde zilver.

San Giovanni in Marignanano - Het was voor Kimberly Pap het eerste EK bij de Young Riders. Vorig jaar acteerde ze nog bij het EK voor Junioren en ook in Fontainebleau was zij succesvol. Met een score van 75,26% behaalde ze nu met Vloet Victory een persoonlijk record. Ze moest de Duitse Semmieke Rothenberger met 78,94% laten voorgaan. Van het team behaalde Daphne van Peperstraten een 5e plaats, Esmee Donkers, vorig jaar goed voor de titel, werd nu 8e en Thalia Rocks 9e. Bondscoach Monique Peutz was tevrden over de Nederlandse Young Riders. Allemaal in de top-10. Over Kimberly zegt ze: "Ze voelt precies aan wat ze moet doen en weet haar paard als een happy atlete te presenteren." Kortom: Kimberly doet het gewoon weer.

En dan was er nog de kür op muziek. Hier brons voor Kimberly Pap, zilver voor Esmee Donkers en een eerste plek voor Semmieke Rothenberger.

Meer berichten