Er waren al afspraken hoe de bank tijdens de weekmarkt op donderdag verplaatst zou worden. Maar er moet een vergunning zijn voor de bank. Dus is de bank nu even elders. (Foto: Dick Baas)
Er waren al afspraken hoe de bank tijdens de weekmarkt op donderdag verplaatst zou worden. Maar er moet een vergunning zijn voor de bank. Dus is de bank nu even elders. (Foto: Dick Baas) (Foto: )

De 'hoge' bank is weer (even?) weg van de Markt

Na plaatsing op de Markt was de 'hoge' bank onmiddellijk een trekpleister. Maar hij is weer weg. Er was geen vergunning. Ook de veiligheid speelt een rol. Initiatiefnemer Geertjan van Olst vindt het jammer dat dit initiatief zo belemmerd wordt. Dick van Hemmen gaat uit van een snelle en praktische oplossing.

NUNSPEET - De voorzitter van Nunspeet uit de Kunst, Dick van Hemmen, die op de bank zat bij de 'onthulling', geeft aan: "Nunspeet uit de Kunst steunt van harte het initiatief van de lokale ondernemers tot plaatsing van 'een bank' op het Marktplein. Uiteraard moet wel voldaan worden aan wet- en regelgeving. Hoewel wij geen directe partij zijn, ook niet financieel overigens, vinden we elk initiatief dat bijdraagt aan verbetering van het centrum positief." Het idee achter de bank was: naast de herten in de winter ook in de zomer een trekker. Een beetje reuring dus.

Geertjan van Olst vraagt zich af waarom zo'n bank in Elburg wel kan. Hij wil graag dat de bank weer op dezelfde plek komt en niet hoeft te wijken voor de weekmarkt. De bank wordt waarschijnlijk verankerd. Hij heeft zorgen over de ''macht van de marktkooplui die elke week omzet maken en dan weer weg gaan."

Meer berichten