Henry van Olst, Henk Vis en Gerald van de Put (v.l.n.r.) bekrachtigen de samenwerking. (Foto: Marco Jansen)
Henry van Olst, Henk Vis en Gerald van de Put (v.l.n.r.) bekrachtigen de samenwerking. (Foto: Marco Jansen) (Foto: )

Rabobank blijft hoofsponsor van Ronde van Nunspeet

door de redactie

Rabobank Noord-Veluwe heeft het aflopende sponsorcontract met de Ronde van Nunspeet met drie jaar verlengd. Tijdens de 48e editie op woensdag 21 augustus is de Rabobank als hoofdsponsor van het criterium weer prominent te zien met een grote start & finish boog op de Markt spandoeken en auto's in de reclamekaravaan waaruit gadgets worden uitgedeeld. Ook de rondemiss is 'Miss Rabobank'.

NUNSPEET - Gerald van de Put (Rabobank) ondertekende het contract, in het bijzijn van Henk Vis en Henry van Olst namens de organisatie van de wielerkoers. ''Een thema bij ons is jongeren langere tijd aan ons binden. Rabobank staat ook voor sport en vitaliteit. Voor ons redenen om het aflopende contract als hoofdsponsor weer met drie jaar te verlengen'', vertelt Gerald van de Put, financieel adviseur en voorzitter van het marktteam Nunspeet van de Rabobank. In het marktteam zitten de gezichten uit Nunspeet die vanuit Rabobank contact hebben met de klant. Daarnaast zoeken en vinden zij de verbinding met lokale ondernemers. Van de Put, die vorig jaar het startschot gaf, is ook betrokken wielerfanaat.
De regionale vestigingen van Rabobank begonnen al in 1996 met het Rabobank Wielerplan als hoofdsponsor van het Veluwse wielrennen. Henry van Olst is blij dat de relatie wordt voortgezet. ''We hebben in Nunspeet een succesvolle en bruisende wielerronde. Dat kan alleen doordat bedrijven ons steunen om het evenement te organiseren, maar ook de hospitality: een uitgebreide VIP-tent, waar sponsoren op een prominente plek op de Markt de ronde kunnen volgen op een groot tv-scherm en relaties mee kunnen nemen voor een bijzondere avond. Er zijn maar weinig rondes die je zo in het centrum kunt organiseren. Voor zo'n fantastische beleving, catering, veiligheid en verlichting is budget nodig'', aldus Van Olst.
De organisatie wil de wielerronde elk jaar wat uitbreiden. Henk Vis namens Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek: ''Vorig jaar is een ander parcours goed aangeslagen. Dit jaar is nieuw een gecombineerde sprint- en afvalkoers. Daar verwachten we veel van.''
De Ronde van Nunspeet voor eliterenners zonder contract (met lokale favorieten Arjan Hofman, Maarten Vierhout en oud-Elspeter Jasper Schouten) en beloften bestaat nu uit twee wedstrijden. De eerste koers is 60 kilometer en de eerste 20 renners in de eindstand gaan de Rabo-Rush rijden.

Meer berichten