Ook dit jaar maakt een toertocht met oude tractoren onderdeel uit van Boer'ndag in Elspeet. (Foto: Ondernemend Elspeet)
Ook dit jaar maakt een toertocht met oude tractoren onderdeel uit van Boer'ndag in Elspeet. (Foto: Ondernemend Elspeet)

NK zeismaaien op Boer'ndag in Elspeet

door de redactie

Veel kramen op fair bij molen

Een commissie van Ondernemend Elspeet houdt zaterdag 31 augustus weer de Boer'ndag op het land rondom molen De Hoop aan de Molenweg. Dit jaar met de bijzondere attractie: het Nederlands Kampioenschap maaien met de zeis.

ELSPEET - Dit jaar maakt ook de toertocht met oude tractoren weer onderdeel uit van het programma. En natuurlijk staan veel kramen opgesteld op de fair bij de molen. De fair duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Gedurende de dag worden verschillende demonstraties verzorgd. Dit jaar is er echter geen klompentocht. Vanwege teruglopende belangstelling in de achterliggende jaren is besloten dit uit het programma te laten.

Ponyrijden

Rond half elf vertrekt een bonte stoet van oude tractoren voor een rondrit te maken in de omgeving. De exacte route staat op www.elspeet.org. Rond half één worden de tractoren terugverwacht en opgesteld op het terrein waar iedereen ze van dichtbij kan bekijken. Voor de kinderen is er de mogelijkheid aanwezig om op pony's te rijden (50 eurocent).
De schaapskudde loopt aan het begin van de fair vanaf de schaapskooi naar de molen.

Programma

Verder ziet het programma in grote lijnen er als volgt uit: 10.00 uur opening door wethouder Van de Maas / start fair en kleedjesmarkt; 10.30 uur: vertrek oude tractoren; 11.30 uur: demonstratie 'Help with Horses' (combinatie western / natural horsemanship riding en/of grondwerk/vrijheidsdressuur); 12.30 uur: terugkomst oude tractoren / demonstratie verzorgd door 'Help with Horses'; 13.00 uur: start NK grasmaaien met de zeis; 13.30 uur: demonstratie door 'Help with Horses'; 14.30 uur: demonstratie Brandweer Elspeet;15.30 uur: finale NK grasmaaien met de zeis; 16.00 uur: uitreiking Gouden Strekel / einde fair en kleedjesmarkt.

De toegang tot het terrein van Boer'ndag bedraagt 2,50 euro (vanaf 12 jaar), waarvan 1 euro bestemd is voor het onderhoudsfonds van molen De Hoop.
Parkeren is gratis.

Meer berichten