Het team van Klein Maar Dapper, v.l.n.r. Dianne Sluijmer, Amber Vriesema, Ilse Mol, Fleur Hillen, Alisa van Bommel. Alice Weijman, Lisa el Hayek en Petrice Polinder. (Foto: Wilma Frentz)
Het team van Klein Maar Dapper, v.l.n.r. Dianne Sluijmer, Amber Vriesema, Ilse Mol, Fleur Hillen, Alisa van Bommel. Alice Weijman, Lisa el Hayek en Petrice Polinder. (Foto: Wilma Frentz) (Foto: Wilma Frentz)

Nunspeetse Ruiterclubs opnieuw door naar NK

Dick Baas

Het lijkt gewoon te worden, maar het is toch steeds weer een prestatie. De ponyclub Klein Maar Dapper en de Nunspeetse Ruiterclub zijn opnieuw ruimschoots vertegenwoordigd op de Nederlandse kampioenschappen voor pony's en paarden.

NUNSPEET - Het team van Klein Maar Dapper mag naar de Nederlandse kampioenschappen. Lisa el Hayek en Alisa van Bommel werden individueel Gelders kampioen.
Omdat een aantal toppers om verschillende redenen uitviel moest er een team gevormd worden van ervaren en onervaren ruiters. Onder het motto 'wie niet waagt, wie niet wint' werd naar Ziewent getrokken. Lisa el Hayek met Igor, Ilse Mol met Leroy Beaulieu, Alisa van Bommel met Idse en Dianne Sluijmer met Zizou kregen bij de dressuurproef een mooi aantal punten. Aan de springruiters de taak om geen fouten te maken. Die minpunten zouden bij de dressuurpunten in mindering worden gebracht. Amber Vriesema met Zaragossa en Petrice Polinder met Undercovers Doortje kwamen foutloos rond en Alice Weiman met Carrick en Fleur Hillen met Bonfire wisten de schade beperkt te houden door een paar kleine foutjes. Het was erg spannend of dit genoeg zou zijn voor een ticket voor het NK. Groot was dan ook de vreugde toen er door de speakers klonk: "Klein Maar Dapper mag opzadelen voor de prijsuitreiking". Het werd een zesde plaats, maar voldoende voor de Hippiade op 24 augustus in Ermelo.

Individuele prestaties

Het bleef niet bij succes voor het team. Lisa el Hayek moest na een hectische morgen, bijna zonder voorbereiding, met Igor de dressuurring in. Ze wisten een prima proef neer te zetten en werden kampioen in de klasse M1. Alisa van Bommel en Idse bleek een ijzersterk duo, liet alle concurrentie achter zich en werd kampioen in de B-dressuur categorie A/B. In dezelfde klasse wisten ook Fleur Hillen met Bonfire een ticket voor het NK te bemachtigen. Ze behaalden een derde prijs.

Er zal de komende weken nog hard getraind moeten worden voor de Hippiade.

Meer berichten