Reprise voorstelling over terugkeer wolf


Hoofdrolspeler en initiatiefnemer Folkert Wesseling. (Foto: Andries de Jong)
Hoofdrolspeler en initiatiefnemer Folkert Wesseling. (Foto: Andries de Jong)

Reprise voorstelling over terugkeer wolf

Monoloog van Folkert Wesseling

door de redactie

De voorstelling 'De wolf, back in town' werd in juli tweemaal gegeven in het Bezoekerscentrum in Nunspeet. Dat was zo'n groot succes, dat hoofdrolspeler en initiatiefnemer Folkert Wesseling heeft besloten de voorstelling nogmaals te spelen op zondag 1 september.

NUNSPEET - De wolf is een van de meest gebruikte personages in sprookjes, mythen en fabels. Lang leek er voor het mystieke dier enkel nog een toekomst weggelegd in boeken en verhalen, maar niets is minder waar. De wolf is terug in Nederland. Reden voor theatermaker Folkert Wesseling (25 jaar) om een voorstelling te maken over de wolf. Wesseling interesseerde zich erg voor alle nieuwsberichten die vertelden over opgemerkte wolvensporen, rondzwervende wolven, tot aan de definitieve vestiging op de Veluwe.

Expositie

Zijn solovoorstelling in juli mocht rekenen op enthousiaste reacties. "Hoe één blonde jonge Friese kerel het voor elkaar krijgt om drie kwartier boeiend en humoristisch over een wolf te redevoeren. Van begin tot eind amuserend met veel wisselingen in tempo, verrassende wendingen, aangename overdenkingen, interactie met het publiek. Talentvol neergezet door Folkert Wesseling met onmiskenbaar een heerlijk Herman van Veen-sausje eroverheen. Een aanrader!" Aldus één van de recensenten. Daarom besloot Wesseling zijn voorstelling nog een keer te plannen op de Veluwe.

'De wolf back in town' is een voorstelling die op een theatrale wijze informatief vertelt over de wolf. Wie is het beest en kunnen wij begrijpen waarom de wolf voor de Veluwe heeft gekozen? Folkert heeft in de voorbereidingen veel met Lennard Jasper gesproken. Die is boswachter op de Veluwe en de wolf zit ergens Lennards natuurgebied. Vandaar dat Folkert in samenwerking met Staatsbosbeheer deze voorstelling ook op de Veluwe speelt.
Wesseling werkte voor deze voorstelling intensief samen met met Herman van Vee. Folkert en Herman schreven en sleutelden samen aan de teksten en dramaturgie. Dat alles ook in samenwerking met het Bezoekerscentrum Nunspeet. Met een deel van de verkochte toegangskaarten wordt een expositie over de wolf mogelijk gemaakt worden in het Bezoekerscentrum Nunspeet.

Folkert Wesseling: ''De voorstelling is niet gemaakt om de wolf te promoten of om antwoord te geven op de vraag: 'is de wilde wolf wel of niet welkom, maar vertelt op een theatrale wijze over de wolf en probeert de keuze van de wolf te snappen waarom hij of zij voor de Veluwe kiest, en niet voor bijvoorbeeld Friesland.''

De details in het kort:

Zondag 1 september.
Aanvang: 20.00 uur.
Bezoekerscentrum Nunspeet.
Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Toegangskaarten zijn bestellen kan via:

bezoekerscentrumnunspeet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden