Huiskamergesprekken in WOC Binnenhof

Huiskamergesprekken in WOC Binnenhof

NUNSPEET - Met ingang van september vinden er één keer per twee weken op donderdagochtend huiskamergesprekken plaats in het WOC de Binnenhof in Nunspeet. Dit is een initiatief van Jenet Brons (coördinator WOC) en Martine Stoutjesdijk(consulent MEE Veluwe).
Deze huiskamergesprekken zijn bedoeld voor alle inwoners van Nunspeet. Elke keer staat er een onderwerp centraal. De eerste keer op donderdag 5 september is het 'geld'. Heel veel keuzes worden toch door het wel of niet hebben van geld gemaakt. Iedereen staat in zijn of haar leven wel voor soms lastige keuzes als het gaat om het uitgeven van geld Maar zijn er misschien ook handige alternatieven, of kun je ergens hulp vragen? Zijn er bijvoorbeeld nog mensen die werken met een huishoudboekje? Het is de bedoeling dat inwoners van Nunspeet met elkaar hierover in gesprek gaan en dat ze elkaar handige tips geven en ervaringen delen. Daarom is het fijn als de deelnemers aan het gesprek diverse achtergronden hebben in zowel leeftijd als tijdsbesteding en inkomen.
Naast dat de deelnemers elkaar tips kunnen geven, zullen ook Martine Stoutjesdijk en Stef Smits (coördinator Humanitas) aanwezig zijn om tips te geven over bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen.
De ochtend begint om 10.00 uur (inloop vanaf 09.45 uur) en het eerste kopje koffie/thee is gratis. Vooraf opgeven is niet nodig.

De andere onderwerpen zijn:
Donderdag 19 september: 'Welke woonvormen zijn er (voor mensen met een beperking en ouderen?)'
Donderdag 3 oktober: 'Wat kun je voor een ander betekenen? (Week van ontmoeting).'
Donderdag 17 oktober: 'Hoe zit het met de WMO en wat betekent WLZ?'
Donderdag 31 oktober: 'Goed opvoeden, hoe dan? (in samenwerking met CJG).'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden