Cursus leert jongeren beter omgaan met geld

NUNSPEET - MEE Veluwe en de Bibliotheek Noordwest Veluwe beginnen op donderdag 3 oktober in Nunspeet met de cursus ‘Beter met geld en zo’. Deze cursus is met name bedoeld voor jongeren vanaf 17 jaar die woonachtig zijn in gemeente Nunspeet of Harderwijk, die meer grip op hun uitgaven willen, verleidingen willen leren weerstaan en financieel zelfredzamer willen worden. Deelname is gratis.

De cursus wordt gegeven door een professional van MEE Veluwe en een vrijwilliger van de Bibliotheek. De begeleiders geven informatie over geldzaken om de bewustwording te vergroten. Er wordt gebruik gemaakt van een combinatie van lesmateriaal en diverse werkvormen om te oefenen met financiële vaardigheden en weerbaarheid. De jongeren worden van tevoren uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek om de leervraag en het traject goed te bespreken.

De cursus van acht bijeenkomsten start op 3 oktober en wordt iedere donderdagavond in oktober en november gegeven. Aanvang is 19.00 uur in de Bibliotheek in Nunspeet.

Aanmelden kan op dinsdag, woensdag of donderdag: tel. 06-133 68477. Een WhatsApp bericht sturen naar dit nummer of een e-mail naar m.bremer@meeveluwe.nl kan ook.

Meer berichten