Rinske en Kilian bij een informatiewand in Veluvine. (Foto: Hannelore Leusink-Bosch )
Rinske en Kilian bij een informatiewand in Veluvine. (Foto: Hannelore Leusink-Bosch ) (Foto: )

Start cultureel seizoen 10-jarig Veluvine

door de redactie

Gratis toegang op Preview Avond

Met een 10-jarige bestaan in het vooruitzicht start half september het nieuwe culturele seizoen van Veluvine. Het programmaboekje is al in mei verschenen en de voorverkoop loopt volgens de directie sindsdien voorspoedig.

NUNSPEET - Er staat weer een groot aantal activiteiten op de kalender. Hannelore Leusink-Bosch van Veluvine vindt dat de slogan 'De ontmoetingsplek van Nunspeet' het centrum als gegoten zit. ''De culturele activiteiten in Veluvine leveren de samenleving echt iets moois op: verwondering, kippenvel, een hart dat een sprongetje maakt. De magische en intieme ervaring om live iets mee te maken. Daar doen we het als culturele organisatie, met hulp van een groot aantal vrijwilligers, echt voor."
Voor de derde keer wordt er een Preview Avond gehouden, een voorproefje op het theaterseizoen. Deze avond wordt gehouden op woensdag 18 september en is gratis toegankelijk. Met previews, tips en achtergrondinformatie van artiesten en programmamakers. Wie er dit jaar naar Nunspeet komen om een preview te geven is nog een verrassing. We verklappen wel dat het om meerdere artiesten gaat die aankomend jaar met een cabaret- muziek of toneelvoorstelling naar Veluvine komen.
Tijdens de Preview Avond zijn er voor het publiek ook (win)acties en op deze avond start ook de kaartverkoop voor de Feestweek. Die Feestweek brengt in november drie voorstellingen met tien euro als entreeprijs. Voor de jeugd is er Joes Boonen met 'Ik zou wel een kindje lusten', Stef Bos komt vrijdag 22 november en Nederpop All Stars komt zaterdag 23 november naar Veluvine.
De Preview Avond begint op 18 september om 20.15 uur. Er wordt aangeraden vooraf een gratis toegangskaart af te halen bij de kassa of via de website.
De eerste voorstelling is al twee dagen later wanneer vrijdag 20 september Karin Bloemen op het toneel van Veluvine staat. Een greep uit het aankomende programma leert dat Toneelgroep Suburbia zaterdag 28 september naar Nunspeet komt en dat Viggo Waas donderdag 3 oktober op het programma staat.
Het nieuwe filmseizoen begint vrijdag 20 september met de film 'Green Book'. Een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en een concertpianist. Ze worden gedwongen hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Tot en met mei wordt iedere vrijdag om 20.00 uur een film vertoond, het actuele aanbod staat op de maandflyer en de website. De toegangsprijs bedraagt 9,25 euro, inclusief een drankje.
Naast het theater en filmhuis zijn er in Veluvine over het gehele jaar vijf exposities van steeds twee kunstenaars in de Lentink De Jonge Zaal te bezichtigen. Ook in de gangen vinden de bezoekers vaak meerdere (amateur)exposities die het culturele gebouw verfraaien.
De volledige programmering:

veluvinenunspeet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden