Nieuw seizoen Randmeerconcerten

NUNSPEET - Het 46e seizoen van de Randmeerconcerten begint op 21 september. Het gaat om een serie van tien concerten voor de liefhebber van klassieke kamermuziek, dicht bij huis, door bekende en soms nog onbekende, jonge solisten en ensembles. De afwisselende programma’s brengen geliefd repertoire naast minder bekende werken, steeds op het vertrouwde hoge niveau.

Ten opzichte van de vorige seizoenen is een aantal veranderingen vastgesteld. De serie 2019-20 telt 10 concerten in plaats van 11. Daarbij is tussen twee opeenvolgende concerten een ruimte van drie weken aangehouden. Dit was een duidelijke wens van vaste bezoekers. De beide concerten in Putten vinden plaats in theater Stroud dat gelegen is in het dorpscentrum. Door de recente renovatie is een mooie zaal ontstaan met alle gewenste faciliteiten zoals parkeergelegenheid en toegankelijkheid. Voor het nieuwjaarsconcert is de keus gevallen op Veluvine in Nunspeet. Daar is in de twee vorige seizoenen een succesvolle samenwerking gerealiseerd. Het programma voor de Catharinakapel te Harderwijk is teruggebracht tot één uitvoering op zondagmiddag, mede op verzoek van de musici. De ochtendsessie is daarmee vervallen. Met al deze maatregelen is gestreefd naar een goede zakelijke balans die de continuïteit van de Randmeerconcerten waarborgt.
De serie Randmeerconcerten is een parelketting. Het eerste concert vindt plaats in Theater Stroud in Putten. Drie strijkers uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest – Camerata RCO - voeren met meesterpianist Thomas Beijer vier pianokwartetten uit. Voor het slotconcert, eveneens in Putten, is het Hermitage (strijk)Kwartet gecontracteerd. Twee bijzondere momenten zijn het nieuwjaarsconcert in Veluvine door gezelschap Grupo del Sur, met een Zuid-Amerikaans programma, en later een optreden van Ekaterina Levental. De geliefde sopraan, tevens harpiste, brengt het indringende verhaal van haar vlucht uit de Sovjet Unie en omzwerving tot in Nederland, in een theatrale productie waarmee zij in binnen- en buitenland groot succes heeft. In Ermelo’s Oude Kerk staat het Ensemble Lumaka te boek met een Frans impressionistisch programma en volgt een avond met Schuberts Winterreise door bariton Martijn Cornet en het Ragazze strijkkwartet. In Harderwijk brengt pianist Marcel Worms een ode aan Chopin. De tweede zondagmiddag in de Catharinakapel is voor de combinatie van hobo en gitaar, met Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst. In De Verbeelding te Zeewolde treden klarinettiste Céleste Zewald en pianist Jaap Kooi op, in het tweede concert aldaar geeft pianiste Hanna Shybayeva een solorecital.
Op www.randmeerconcerten.nl is uitvoerige inhoudelijke en zakelijke informatie te vinden, aan de hand van eenvoudig toegankelijke pagina’s.

Meer berichten