V.l.n.r.: H. Moors (Bouwbedrijf Vaessen), wethouder Mark van de Bunte en E. Vlijm (Hellebrekers).(Foto: gemeente Nunspeet)
V.l.n.r.: H. Moors (Bouwbedrijf Vaessen), wethouder Mark van de Bunte en E. Vlijm (Hellebrekers).(Foto: gemeente Nunspeet) (Foto: )

Contracten nieuw zwembad en sport- en turnhal getekend

Op sportpark De Wiltsangh wordt een nieuw zwembad, met een sporthal en een turnhal gebouwd. De aanbesteding is afgerond met de ondertekening van de contracten (zie foto).

NUNSPEET - Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV uit Raamsdonksveer en Hellebrekers uit Nunspeet (installatietechnische werkzaamheden) gaan het complex bouwen. Het ontwerp is van Slangen + Koenis architecten uit IJsselstein. Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte is tevreden: "De geselecteerde partijen zijn gerenommeerde ondernemingen. Ik ben blij dat we de bedrijven aan ons weten hebben te binden en zie de samenwerking met vertrouwen tegemoet".
Het bijzondere aan het complex is de duurzaamheidsambitie. Zowel het zwembad als de beide hallen zijn 'all-electric' en energieneutraal. Gas wordt er niet gebruikt en alle benodigde elektriciteit wordt binnen de gemeente Nunspeet opgewekt. De bouwschetsen worden nu verder uitgewerkt. Daarbij worden ook de toekomstige gebruikers betrokken. In het voorjaar van 2020 begint de bouw. "We verwachten dat in de zomer van 2021 de bouw gereed is en dat in het najaar 2021 de volledige accommodatie in gebruik kan worden genomen", aldus wethouder Van de Bunte.

Meer berichten