Filmdoek Veluvine gaat vrijdag 20 september open

door de redactie

Het nieuwe culturele seizoen gaat woensdag 18 september van start en dat betekent ook dat het filmseizoen ook weer van start gaat in Veluvine. Het komende seizoen vertoont Veluvine weer elke vrijdagavond een nieuwe film. Het filmseizoen gaat 20 september van start met de veelgeprezen en Oscar winnende film 'Green Book'.

NUNSPEET - 'Green Book' is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal gebaseerd op de bijzondere en hechte vriendschap tussen concertpianist Don Shirley en zijn chauffeur en lijfwacht Tony Lip. De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip, een uitsmijter die uit de Bronx komt en zonder werk zit, besluit een baan aan te nemen als chauffeur. Hij wordt ingehuurd om de Afro-Amerikaanse man dr. Don Shirley rond te rijden. Don is een eersteklas concertpianist die op tournee gaat. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten naar het zuiden van Amerika aan de hand van een speciale reisgids: 'The Green Book'. Deze gids informeert hen over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Het tweetal wordt tijdens deze reis geconfronteerd met hun tegenovergestelde persoonlijkheden, racisme en andere gevaren, maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en ontstaat er tijdens deze reis van hun leven een bijzondere en hechte vriendschap.

Tijdens het nieuwe culturele seizoen wordt er weer tot en met mei elke vrijdag om 20.00 uur een film vertoond worden. Van de Nederlandse film 'De Dirigent' tot de spraakmakende documentaire 'Three Identical Strangers', dat het waargebeurde verhaal vertelt over drie identieke broers die gescheiden van elkaar opgroeien en twintig jaar later bij toeval worden herenigd.
De toegangsprijs voor de films is 9,25 euro, inclusief een drankje. Het filmprogramma is te vinden op de Facebookpagina van Veluvine, de maandflyer en de website van Veluvine. De speelfilms worden ook aangekondigd in de kolommen van Nunspeet Huis-aan-huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden