Open Monumentendag: provinciehuis open

REGIO - Het Gelderse provinciehuis in Arnhem is komende zaterdag open voor publiek tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen. Dus heeft u altijd al de Sabelspoort bij het provinciehuis in Arnhem van binnen willen zien? Of even plaats willen nemen in de bankjes in de Statenzaal? Dat kan op zaterdag 14 september. In het Huis der Provincie, een rijksmonument, zijn onder andere rondleidingen en lezingen.
Gelderland staat vol met monumenten die helpen de geschiedenis van Gelderland te vertellen en te beleven. In totaal zijn het er ongeveer 20.000. Het is de provincie met de meeste kastelen, met veel molens en verdedigingswerken. Van de 50 oudste kerken van Nederland staan er 17 in Gelderland.
Provincie Gelderland zet zich in voor het behoud van dit belangrijk erfgoed en investeert samen met monumenteigenaren flink in onderhoud en restauratie. Gedeputeerde Peter Drenth bezoekt tijdens de open monumentendagen op zaterdag vijf verschillende Gelderse monumenten verspreid over de provincie. Hij gaat in gesprek met vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het openstellen en onderhouden van de monumenten.
De Open Monumentendagen zijn op zaterdag 14 september en zondag 15 september. Verspreid over heel Nederland openen 5000 monumenten de deuren voor publiek. Het Huis der Provincie aan de Markt in Arnhem is zaterdag open van 10 tot 16 uur.
Informatie openstelling en activiteiten Huis der Provincie: www.gelderland.nl/Open-Monumentendag
Informatie open monumentendag: www.openmonumentendag.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden