Gemeente Nunspeet herdenkt

Gemeente Nunspeet herdenkt

NUNSPEET - In de gemeente Nunspeet heeft met een werkgroep een divers programma samengesteld met activiteiten rondom het vieren en herdenken van '75 jaar vrijheid'.  Het programma start al op zaterdag 14 september met de Hans Blankenberg Memorial Tour. Maar er volgt nog meer. Zo zijn bijvoorbeeld de 'Kunstsnoervitrines' ingericht rond dit thema, is er een 'Nunspeet Memorial Tourfietsroute, een expositie in het Historisch Museum Elspeet over Elspeet in WOII en een expositie over 'het Verscholen Dorp' in Hotel de Vossenberg in Vierhouten.
In maart en april worden in de Veluvine twee toneelstukken opgevoerd en op 17 en 18 april is er de voorstelling 'Het Gevoel van Vrijheid op het Marktplein. Ook wordt op 18 april weer de Elspeet Memorial Tour verreden. En er zijn er nog herdenkingen in de kernen op 4 mei. Het jaarprogramma wordt nog verder uitgebreid en uitgewerkt.
De werkgroep bestaat uit o.a. de gemeente Nunspeet, Noord Veluws Museum, Historisch Museum Elspeet, Nunspeet uit de Kunst, de Nunspeetse School, de Vrije Academie, Dorpsgemeenschap Vierhouten, oranjeverenigingen, RTV Nunspeet, Buurtvereniging Hulshorst, Herdenken WOII Elspeet en een aantal inwoners en stichtingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden