Ton van Asseldonk waarnemend burgemeester Hattem

Ton van Asseldonk waarnemend burgemeester Hattem

REGIO - John Berends, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, heeft donderdag 19 september Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hattem. Hij vervangt vanaf dinsdag 24 september Jan Willem Wiggers die benoemd is tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hardenberg.
Toon van Asseldonk (65 jaar, lid van D66, woonachtig in Randwijk) is in april van dit jaar gestopt als burgemeester van Overbetuwe. Na een periode van zes jaar ontstond bij hem de behoefte om een andere uitdaging aan te gaan. Daarnaast is hij onder andere voorzitter van het 4-5 mei Comité in Wageningen.
Jan Willem Wiggers is per 24 september benoemd als waarnemend burgemeester van Hardenberg. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, John Berends, heeft vervolgens in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Hattem besloten om Toon van Asseldonk tot waarnemend burgemeester te benoemen per 24 september.
Verder is afgesproken dat de uitkomsten van de verkenning die momenteel op de Noord Veluwe wordt uitgevoerd mee wordt genomen als input voor de invulling van de ontstane vacature.
Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden