(Foto: Fred Hup)
(Foto: Fred Hup) (Foto: Hup, F (Fred))

Nunspeet laat 3-0 voorsprong glippen

NUNSPEET - Nunspeet trainer Erwin Brem moest zijn basiself t.o.v vorige week noodgedwongen op verschillende plaatsen wijzigen. Dit had blijkbaar een goede uitwerking op het team. De wedstrijd was namelijk amper op gang, of Nunspeet stond al op 1-0. Bij een hoge verre bal schatte een SDVB verdediger deze verkeerd in. De bal viel voor de voeten van Lars van Wetering, die bedacht zich niet en haalde uit. Keeper Ruben van de Streek dook naar de bal, raakte het leer met zijn vingertoppen, maar niet genoeg om een doelpunt te voorkomen. Nog geen minuut later leek SDVB al de gelijkmaker te scoren, maar de inzet van Levi Smit belandde op de lat.
Hierna was het opnieuw Nunspeet dat een goede mogelijkheid op een tweede doelpunt niet wist te verzilveren. Een hard schot van Frank Boers werd gered door de SDVB-keeper. Zo ging de aantrekkelijke eerste helft heen en weer. Op slag van rust werd de voorsprong voor Nunspeet verdubbeld. Opnieuw was daar Lars van Wetering. Hij won een duel en van flinke afstand knalde hij de bal over de iets te ver voor zijn doel staande keeper in het net.
Direct na de rust was het Van Wetering die zijn hattrick voltooide en leek de wedstrijd gespeeld voor Nunspeet. De blauw-gele formatie begon echter slordiger te spelen en ook werd de organisatie losgelaten. SDVB bleef er in geloven en begon langzaam sterker te worden. Keeper Sean Poot van Nunspeet moest verschillende keren reddend optreden maar hij hield tot de 80e minuut zijn doel schoon. SDVB schoot meerdere keren op doel, maar de bal werd telkens goed gekeerd door de Nunspeey-keeper. In de 80e minuut wist SDVB dan eindelijk te scoren. Het was Ricardo Mengerink die de bal uit de kluts wist binnen te tikken. Het jeugdige Nunspeet werd angstig en deed er uiteraard alles aan om de vaart uit de wedstrijd te halen. Toch werd het drie minuten later 3-2. Een voorzet van links leek door alles en iedereen gemist te worden, maar Kevin Ooms schoot binnen.
De frustraties werden te veel voor 'man of the match' Lars van Wetering. De held van de wedstrijd, veranderde in de schlemiel, door in zes minuten tijd twee keer geel op te halen eerst terecht na een overtreding op de SDVB-keeper, de tweede onterecht na een onschuldige overtreding op de middellijn. In de de blessuretijd kreeg SDVB nog een vrije trap toegekend in de buurt  van de rechter cornervlag. In de grote drukte kwam Mark van Oudbroekhuizen boven iedereen uit en kopte hij de gelijkmaker binnen.
SDVB koesterde het punt, terwijl met name de scheidsrechter de gebeten hond was bij Nunspeet.
Erwin Brem verklaarde na afloop dat het gelijkspel op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag was maar dat Nunspeet met een 3-0 voorsprong tot en met de 80e minuut zichzelf tekort gedaan had.
Zaterdag speelt Nunspeet een uitwedstrijd tegen DOS'37, de eerstvolgende thuiswedstrijd op zaterdag 12 oktober is de kraker tegen WHC uit Wezep.

Doelpunten: 4. 1-0 Lars van de Wetering. 44. 2-0 Lars van de Wetering. 46. 3-0 Lars van de Wetering. 79. 3-1 Ricardo Mengerink. 82. 3-2 Kevin Ooms en 92. 3-3 Mark van Oudbroekhuizen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden