(Foto: Ruud Knol)
(Foto: Ruud Knol) (Foto: )

Paddenstoelenwandeling door bosgebied Majuba

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen bieden zaterdag 5 oktober een wandeling aan om op zoek te gaan naar paddenstoelen in bosgebied Majuba. Het ligt westelijk van Epe en is onderdeel van de uitgestrekte bos- en heidevelden van de Noordoost-Veluwe.

EPE - Door de verrassend vochtige bodem in een deel van het gebied is Majuba een paradijs voor paddenstoelen. Het gebied is sinds het begin van de twintigste eeuw als cultuurlandschap in ontwikkeling geweest. In het gebied wordt nu gewerkt aan meer variatie en afwisseling met loofhout. Samen met de boswachters kan men het gebied ontdekken. Hoog gras en een wat drassige bodem vereisen goede schoenen.
Start: 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Geldersch Landschap & Kasteelen, op de kruising van de Koekenbergweg en de Officiersweg te Epe. Duur: curca 3 uur. Deelname: 5 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis. Reserveren niet nodig. Routebeschrijving: vanaf de A50 Apeldoorn -Zwolle, afslag Epe. Steeds rechtdoor (N309) rijden. Circa 1,5 km tweede rotonde: 1e weg rechts (Koekenbergweg). Deze 1 km volgen tot kruising waar men niet verder rechtdoor kan (parkeerplaats links).

Meer berichten