Gezellige drukte bij de vorige Boerenlanddag.
Gezellige drukte bij de vorige Boerenlanddag. (Foto: Gert Ponsteen)

Boerenlanddag bij molen De Duif

NUNSPEET - Stichting Vrienden van molen De Duif houdt zaterdag 5 oktober voor de elfde keer De Boerenlanddag. De hele dag staat in het teken van het landleven.
De vele tientallen kramen en bezienswaardigheden zijn door de marktmeesters met zorg geselecteerd. De hele dag zijn er allerlei demonstraties en optredens van een spectaculaire roofvogelshow, Sjaane Sjak (straattheater), het accordeonduo Annie en Marie en een groep countrydansers. Vele oude ambachten, de Folkloregroep Nuwenspete en Jan mit de olde scheresliep (heeft u wat te slijpen breng het mee) zijn ook aanwezig. Ook de oldtimer tractoren ontbreken niet, rond het middaguur begint het defilé over de markt. Jonge bezoekers kunnen koeien knuffelen en schaapjes aaien. Een kunst en schilderijen veiling is dit jaar toegevoegd aan het programma.
Centraal op de markt, naast het podium waarop vanaf 11.00 tot 16.30 uur diverse muzikale optredens plaatsvinden van De Tolzangers, Projectkoor Canto Felice en de Keltische Keilers. Er is een terras waar bezoekers terecht kunnen voor o.a. koffie, frisdrank, bier, wijn, broodjes, hamburgers, saté, pannenkoeken en soep

Molen De Duif is het stralende middelpunt. De Boerenlanddag wordt gehouden bij Molen de Duif aan de Molenweg 91 en duurt van 09.00 tot 17.00 uur. De toegang is 2 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Betalende bezoekers kunnen een briefje invullen en maken dan kans op een elektrische fiets die aangeboden wordt door Geniet van Fietsen (Zwolsewegje 80). Aan het einde van de dag (rond 17.00 uur) wordt de winnaar bekendgemaakt.
Het doel van De Boerenlanddag is om financiële middelen te genereren voor het onderhoudsfonds van de molen. In 2020 staat er voor vele duizenden euro’s grote onderhoudswerkzaamheden gepland. Er is parkeergelegenheid in een weiland dichtbij de molen waar gratis geparkeerd kan worden, maar kom bij voorkeur met de fiets. Volg in alle gevallen de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
Kijk ook voor meer informatie op www.molendeduif.nl

Meer berichten