Eén van de ruim 30 woningen op het landgoed. (Foto: Koos Dansen)
Eén van de ruim 30 woningen op het landgoed. (Foto: Koos Dansen)

Wandeling Staverden: 'Achter gesloten deuren'

STAVERDEN - Om monumenten te kunnen bezoeken die gewoonlijk gesloten zijn, bieden de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zaterdag 12 oktober een bijzondere wandeling aan op landgoed Staverden.
Staverden is vooral bekend om het mooie witte kasteel, maar wie weet dat er maar liefst 30 gebouwen op het landgoed staan? Ruim de helft daarvan is rijksmonument of gemeentelijk monument. Het kasteel is momenteel niet toegankelijk, maar men kan onder leiding van de boswachters wel enkele woningen, boerderijen en het kerkje op het landgoed bezoeken. De boerderijen en woningen worden nog steeds bewoond en de boswachters vragen de deelnemers daarom ook gepast om respect tijdens de rondleidingen.
In een van de boerderijen krijgen de deelnemers een consumptie. De tocht voert over onverharde paden. Deelnemers dienen kleding en schoeisel daarom aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen. De wandeling is niet geschikt voor kinderen.
De wandeling van zo'n twee uur start om 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg in Staverden. Deelname kost 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten

Meer berichten