Vv NUnspeet. (Foto: YPF Fotografie)
Vv NUnspeet. (Foto: YPF Fotografie)

Aanvallers Nunspeet kijken uit naar klassieker tegen WHC

NUNSPEET - Zaterdagmiddag 12 oktober ontvangt het eerste elftal van Voetbalvereniging Nunspeet titelkandidaat WHC uit Wezep op sportpark De Wilsangh. Vorig seizoen ontliepen beide verenigingen elkaar, maar dit seizoen treft men elkaar weer. De onderlinge duels in deze Veluwse klassieker staan garant voor spektakel. Aan de vooravond van deze wedstrijd blikken we vooruit met de aanvallers Peter Huijgen en Lars van Wetering van Nunspeet.

Voor Peter wordt de komende Nunspeet- WHC zijn tiende derby, Lars speelt zaterdag zijn eerste Veluwse klassieker. Beiden kijken er erg naar uit. Peter is met zijn 32 jaar de nestor van het elftal, Lars, acht jaar jonger, speelt zijn tweede seizoen voor Nunspeet en is afkomstig van DVS uit Ermelo. Beide spelers zijn geboren aanvallers.
Waarom kijken beiden zo uit naar de komende thuiswedstrijd tegen WHC?
Peter begint te lachen en schetst dat de entourage rondom deze wedstrijden gewoon anders is. Veel publiek en de historie van beide verenigingen maken het bijzonder. Peter heeft al meegemaakt dat de middenstip gestolen was, of doelpalen blauw-geel geschilderd waren. Lars geeft aan dat er onderling al veel over de wedstrijd gesproken wordt.
Geven de wedstrijden tot op heden voldoende vertrouwen op een goede afloop?
Lars geeft aan dat de selectie verjongd is en er volgens hem veel potentie in de groep zit. Dit komt deels terug in de gespeelde wedstrijden. Peter bevestigt dit en kijkt terug op de wedstrijd tegen SDVB waar een 3-0 voorsprong in de laatste tien minuten uit handen werd gegeven. Typerend voor de jeugdigheid in het team.
De basis van Nunspeet bestaat dit jaar niet uit elf spelers, maar eigenlijk uit ongeveer zeventien gelijkwaardige jongens die wekelijks strijden voor een basisplaats. Gelukkig levert dit nog geen gedoe op in de kleedkamer en strijdt iedereen voor het gezamenlijk resultaat. Peter: ''Dat is ook wel onze valkuil, zowel in als buiten het veld kunnen we het goed samen vinden, maar soms moet je elkaar de waarheid kunnen zeggen in het heetst van de strijd of tijdens een nabespreking. Verder is het jammer dat we nog steeds spelers missen vanwege langdurige blessures. Het elftal kan dus doorgroeien de komende maanden, zodra meerdere spelers weer kunnen aanhaken.
Merken jullie ook iets van de cultuuromslag die de vereniging heeft ingezet?
Lars lacht: ''jazeker, Nunspeet geeft de eigen jeugd de kans, en als er op een bepaalde positie geen eigen jeugd beschikbaar is dan kijkt men naar talentvolle jeugd in de regio. Dat is mijn geluk geweest, want anders was ik niet bij Nunspeet terechtgekomen. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin!''
Peter haakt hierop in door te zeggen dat hij merkt dat de supporters deze wijziging in beleid ook waarderen. Er heerst een positieve sfeer rondom de velden van vv Nunspeet.
Welke verenigingen zullen gaan strijden om het kampioenschap volgens jullie?
Volgens Lars geeft het 'gekochte team' van WHC en goede kans, met DFS als outsider. Peter zet zijn geld op Bennekom met WHC als outsider.
Wat verwachten de mannen van Nunspeet- WHC? Lars zegt dat WHC een aantal goede spelers heeft gekocht, maar dat Nunspeet met de steun van de supporters, strijd en kwaliteit met 2-1 gaat winnen.
Peter verwacht letterlijk en figuurlijk blauw-geel vuurwerk op De Wilsangh en nodigt alle inwoners van de gemeente Nunspeet uit om naar het duel tegen WHC te komen. Van de jeugd/ activiteitencommissie heeft hij gehoord dat de jeugd ook betrokken wordt bij festiviteiten rondom deze wedstrijd. ''Met strijd en beleving moet de ploeg uit 038 (Wezep) met lege handen weer in de bus stappen. De uitslag maakt Peter niets uit': ''Zolang Nunspeet maar aan het langste eind trekt.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden