(Foto: gemeente Nunspeet)
(Foto: gemeente Nunspeet)

Talkshow met jongeren voor herhaling vatbaar

NUNSPEET - De combinatie van een talkshow met een informatiemarkt over de 'leefwereld van pubers' was woensdag 9 oktober een succes. "We kijken best tevreden terug op deze avond. Vooral de gekozen vorm bleek met het actief betrekken van de jongeren bleek aan te slaan", aldus wethouder Gert van den Berg.
Op basis van de vlogs van leerlingen van het Nuborgh College bespraken jongeren en deskundigen de thema's lekker in je vel, gamen zonder zorgen, alcohol en drugs en gezonde voeding. De jongeren hebben via hun vlogs en de toelichting daarop enkele suggesties gedaan voor wat er beter kan.
Zo kwam bijvoorbeeld aan het licht dat er veel leerlingen niet ontbijten, blijkt dat leerlingen zich zorgen maken over drugsgebruik in het Oranjepark en werd er een oproep gedaan aan ouders om op het gebied van alcohol vooral ook zelf het goede voorbeeld te geven.
De suggesties werden ter harte genomen. Zo is er ter plekke de afspraak gemaakt dat er in het voorjaar een groot ontbijt georganiseerd wordt in samenwerking met het Nuborgh College en Team Nunspeet Beweegt. De campagne NunspEET Gezond, waarin op moderne wijze  jongeren via Instagram gestimuleerd worden om gezonde keuzes te maken, moet hier aan bij dragen. De gemeente wil graag de jonge vloggers betrekken in deze campagne.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden