In 2018 won Renée van Wegberg de Musical Award Beste vrouwelijke hoofdrol voor haar titelrol in 'Liesbeth List – De Musical'. Nu komt ze met een eigen programma naar Nunspeet. (Foto: Robin Kamphuis)
In 2018 won Renée van Wegberg de Musical Award Beste vrouwelijke hoofdrol voor haar titelrol in 'Liesbeth List – De Musical'. Nu komt ze met een eigen programma naar Nunspeet. (Foto: Robin Kamphuis) (Foto: )

Het allermooiste en beste van List, Shaffy en Piaf

door de redactie

In Veluvine is op vrijdag 25 oktober om 20.15 uur Renée van Wegberg te zien zijn met de nieuwe theatershow 'List, Shaffy & Piaf'. In deze voorstelling brengt zij het allermooiste en beste uit het grote repertoire van Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf ten gehore.

NUNSPEET - Samen met een aantal topmuzikanten en -zangers verrast de Musical Award-winnares Renée van Wegberg het publiek met zowel herkenbare als nieuwe arrangementen, verrassende duetten, korte scènes en muzikaal vuurwerk.

Renée van Wegberg verheugt zich om terug te keren naar het repertoire van Liesbeth List. In 2018 won zij de Musical Award Beste vrouwelijke hoofdrol voor de onnavolgbare wijze waarop zij de titelrol vertolkte in Liesbeth List – De Musical'' . ''Die prachtige liedjes van Liesbeth List zijn me enorm dierbaar,'' vertelt Renée van Wegberg. ''Maar ook het repertoire van Ramses Shaffy en Edith Piaf is zo bijzonder, en omdat Liesbeth ook werk van Jacques Brel, Charles Aznavour, Mikis Theodorakis en Frank Boeijen vertolkte is het een rijk en gevarieerd programma geworden. En zelfs Toon Hermans en Annie M.G. Schmidt komen aan bod. Het is echt een eer om deze voorstelling te mogen doen!'', vertelt Renée van Wegberg.

List, Shaffy & Piaf is een theatershow met een zogenaamd 'randje'. Want er zal muzikaal uitgepakt worden en het publiek zal worden verrast me zowel herkenbare als nieuwe arrangementen. Dit keer speelt Renée van Wegberg geen rol maar is zij te zien als zichzelf. Persoonlijk en kwetsbaar.

Twee weken geleden is deze theatershow in première gegaan en heeft hele mooie, lovende recensies ontvangen. 'Van Wegberg zingt de afgewogen selectie uit die rijke muziekgeschiedenis met elan, passie en, het voornaamste, als zichzelf', aldus het AD. En Parool zegt over de theatershow: 'Renée van Wegberg maakt van 'Zeg me dat het niet zo is' en 'De verzoening' ware kunstwerkjes'.

Meer informatie staat op:

veluvinenunspeet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden