(Foto: Bezoekerscentrum Nunspeet)
(Foto: Bezoekerscentrum Nunspeet)

Sfeervolle lichtjeswandeling in Kabouterbos volgeboekt

NUNSPEET - De herfstvakantie is dé tijd om er op uit gaan met het gezin. Woensdag 23 oktober was de lichtjeswandeling in en om Bezoekerscentrum Nunspeet. Veel kinderen én hun ouders genoten van dit sprookjesachtige gezinsuitje.
Met takjes, eikels en andere natuurlijke materialen gingen de kinderen aan de slag met het maken van lantaarns. Bij vertrek werden de lantaarns voorzien van een lampje en aan een stok gehangen. Lichtgevende kabouters en dieren vormden een sfeervolle route door het Kabouterbos. Met een fonkelend lantaarntje in de hand wandelden kinderen én hun ouders over het sprookjesachtige pad. Een knetterend kampvuur met warme chocolademelk warmde de deelnemers halverwege de route.
Na de wandeling was het nog even nagenieten bij Bezoekerscentrum Nunspeet. Er werden broodjes gebakken boven het kampvuur én met een worstje erop was het flink smullen. Daarna een kijkje bij de dieren in de natuurexpositie maakte de beleving compleet. Mevrouw Korenburg, een van de deelnemers: "We vonden het erg leuk om met onze kinderen op deze unieke manier van de natuur te genieten, we zijn er graag weer bij de volgende keer."

Binnen twee dagen na aankondiging was deze lichtjeswandeling volgeboekt. Niet getreurd voor degene die er niet bij konden zijn. Hou de Facebookpagina van Bezoekerscentrum Nunspeet in de gaten, want binnenkort wordt de nieuwe datum voor de wintereditie van de lichtjeswandeling bekend gemaakt. Voor meer informatie kan men ook opnemen via info@bezoekerscentrumnunspeet.nl of tel. 0341-217011.
(Tekst: Hendrik-Jan Borsboom)

Meer berichten