Nunspeet verliest van koploper SVZW

NUNSPEET - Koploper SVZW uit Wierden bracht zaterdag 26 oktober een bezoek aan sportpark De Wilsangh. Veel jeugdleden hadden opnieuw een sfeeractie voorbereid zodat de stemming er vanaf de eerste minuten meteen goed in zat rond het hoofdveld van Voetbalvereniging Nunspeet. SVZW was na vijf speelronden de trotse koploper, Nunspeet stond op de tiende plek na de eerste overwinning van dit seizoen op KHC.
De gasten uit Wierden waren in het eerste half uur de bovenliggende partij en creëerden diverse goede mogelijkheden. Het was vooral te danken aan Nunspeetkeeper Sean Poot dat het tot de 30e minuut duurde voordat SVZW de score opende.
Nadat diverse aanvallen van SVZW dus op niets waren uitgelopen was het een ongelukkig moment van Peter Huijgen die de inleiding tot de 1-0 gaf. Een ongelukkige stuiterbal tegen de hand van Huijgen in het strafschopgebied werd door scheidsrechter bestraft met een penalty en een gele kaart. Uit de penalty scoorde Robin de Jong namens SVZW.
Na deze achterstand gooide Nunspeet de schroom van zich af en kantelde de wedstrijd. Zo kwamen er goede mogelijkheden voor Lars van Wetering en Job Hogedoorn, maar beiden wisten oog in oog met de SVZW-keeper het net niet te vinden. Daarnaast vond de scheidsrechter het duwen van Job Hogedoorn in het strafschopgebied geen penalty voor Nunspeet waard. Ruststand 0-1.
De tweede helft waren er amper 10 minuten gespeeld toen SVZW de 2-0 liet aantekenen. Een strakke voorzet vanaf rechts werd door de geheel vrijstaande Bas ter Hogt binnengekopt.
Na deze 2-0 achterstand gingen de Nunspeet verdedigers achterin één op één spelen en werden de aanvallers Frank Boers (week ziek geweest) en Jonathan van't Hof (in de eerste competitiewedstrijd geblesseerd uitgevallen) binnen de lijnen gebracht voor het laatste half uur.
Dit leidde opnieuw tot een paar goede mogelijkheden maar de aansluittreffer kwam niet op het scorebord. In de slotminuten van de wedstrijd was het SVZW zelfs dat de 3-0 wist te scoren.
Volgende week zaterdag gaat Nunspeet op bezoek bij Bennekom.


 

Meer berichten