Wilfred Bleijenberg (Bleijenberg B.V.), Aart Frens (Installatiebedrijf Spelt B.V.) en Arie Bakker (schoolbestuur) zetten hun handtekening. (Foto: Evert Jan Kip)
Wilfred Bleijenberg (Bleijenberg B.V.), Aart Frens (Installatiebedrijf Spelt B.V.) en Arie Bakker (schoolbestuur) zetten hun handtekening. (Foto: Evert Jan Kip) (Foto: Evert Jan Kip)

Boaz-Jachinschool start met renovatie en verduurzaming

Het bestuur van de Boaz-Jachinschool, Bleijenberg B.V. en Installatiebedrijf Spelt B.V. (uit Elspeet) zien het als een mooie uitdaging om het monumentale pand een eigentijdse uitstraling te geven waarin nog jaren les gegeven kan worden.

ELSPEET - Het onderwijs vernieuwt en dat stelt andere eisen aan de lokalen. Steeds minder wordt alleen in de lokalen les gegeven en er wordt steeds meer groepjes samengewerktaan een opdracht of een leuk project. Dat vraagt om meer flexibiliteit in het monumentale pand. Daarnaast was het binnenklimaat in de school al jaren niet prettig. Daarom komt er een installatie die voor een frisse school gaat zorgen. Ook zal de school zuiniger met energie moeten omgaan. Dat was ook één van de eisen die de gemeente Nunspeet aan deze renovatie heeft gesteld.
Planning is dat na de kerstvakantie de klus opgepakt gaat worden. De school zal dan helemaal leeg zijn, want alle leerlingen worden tijdens de bouwperiode ondergebracht in tijdelijke huisvesting. Verwachting is dat zij na de komende zomervakantie in een vernieuwde school kunnen terugkeren. In november houdt de school een informatiebijeenkomst voor de buurtbewoners, zodat die in detail kennis kunnen nemen van de plannen en de inrichting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden