Realisatiebesluit stationsomgeving Nunspeet uitgesteld naar juni

NUNSPEET - Door verschillende partijen wordt hard gewerkt aan de plannen voor de verbetering van de Nunspeetse stationsomgeving, met een ondertunneling van de Elspeterweg. Voordat de werkzaamheden echt kunnen worden voorbereid is een realisatiebesluit van de gemeenteraad nodig. In dit besluit is alle benodigde informatie (ook financieel) samengevat om de raad definitief het groene licht te kunnen laten geven voor de start van de uitvoering.
De herinrichting van de stationsomgeving is complex, erg kostbaar, er zijn veel betrokkenen en er spelen veel belangen. De nodige zorgvuldigheid in het voorbereidingsproces, de grondverwerving, het goed inzicht krijgen in de bodemgesteldheid, maar ook nader onderzoek naar de financiële haalbaarheid van de gekozen variant (de bouwkosten stijgen maar door) dwingt de gemeente om een uitstel te vragen van het door de raad te nemen realisatiebesluit. Daarom zal het realisatiebesluit niet - zoals eerder gecommuniceerd - in de raadsvergadering van december worden behandeld, maar naar verwachting in juni 2020 (of eerder wanneer mogelijk).
Wethouder Marije Storteboom licht toe: "In het proces verandert er verder niets. We nemen alleen iets meer tijd om het realisatiebesluit grondig en zorgvuldig voor te bereiden. We blijven er met veel mensen heel hard aan werken, maar...  zorgvuldigheid gaat voor snelheid. Wat we in de voorbereiding moeten doen willen we goed doen. We willen beslist geen onaangename verrassingen achteraf!''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden