AMVO-bus.
AMVO-bus. (Foto: Marc Konings)

Gemeentebelang Nunspeet blij met steun voor AMVO-vervoer

NUNSPEET - Gemeentebelang Nunspeet is blij met de door het college van burgemeester en wethouders toegezegde financiële steun aan de AMVO. Het voortbestaan van de vervoersdienst , bedoelt voor ouderen, stond onder druk. Voor Gemeentebelang, evenals het CDA, reden om herhaaldelijk aan het college te vragen om mee te denken aan een oplossing.
Hierop heeft het college nu voor de komende vier jaar 60.000 euro toegezegd. Voorwaarde is daarbij dat met de gemeente prestatieafspraken over de inzet van de vervoersdienst worden gemaakt.
Volgens Gemeentebelang een zeer goede oplossing. Raadslid Martin Juffer: “Begin 2019 kwamen bij ons de eerste zorgelijke signalen binnen dat het voortbestaan van de vervoersdienst AMVO in gevaar was. Wij hebben deze signalen serieus opgepakt en hebben dit volop in de aandacht gezet. Deze vervoersdienst is zo belangrijk en kenmerkend dat dit niet uit het straatbeeld mocht verdwijnen. Met name het onmisbare sociale element van deze vervoersdienst heeft zich bewezen en er toe bijgedragen dat er doorgereden kan worden”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden