(Foto: Fred Hup)
(Foto: Fred Hup)

Gehavend eerste elftal Nunspeet verliest thuis nipt van DTS

NUNSPEET - Afgelopen zaterdagmiddag speelde het eerste elftal van Voetbalvereniging Nunspeet op sportpark De Wiltsangh thuis tegen DTS uit Ede. Opnieuw tegen een goed voetballende ploeg die dit jaar streeft naar een periodetitel om hiermee kans te maken op promotie naar de hoofdklasse. Nunspeet verloop nipt met 1 - 2.
Trainer Erwin Brem van Nunspeet moest op zaterdag flink puzzelen om elf spelers binnen de lijnen te krijgen. Na de lange lijst met langdurig geblesseerden werden Huijgen en Van Wetering hieraan toegevoegd. Marco de Vries en Lars Polinder kregen hierdoor de kans om vanaf het eerste fluitsignaal te starten.
DTS bleek een goed voetballende ploeg en het eerste kwartiel wisten de gasten vlot combinerend door de Nunspeet-verdediging heen te spelen. Tot uitgespeelde kansen leidt dat echter niet.

In de 23e minuut kwam DTS dan toch op de verdiende voorsprong via een strafschop. Terecht gegeven na een onnodige handsbal van een Nunspeet-speler binnen de zestien meter. De kans werd verzilverd. Opvallend is dat het de vierde wedstrijd op rij is waarin Nunspeet een strafschop tegen krijgt. In de rest van de eerste helft gebeurt er weinig op de groene mat.
De tweede helft was echter nog maar tien minuten onderweg als DTS de 2-0 scoort. Vanuit een corner kon er vrij eenvoudig ingeschoten worden en is keeper Sean Poot kansloos.
Nunspeet zet hierna wel aan en probeert de aansluittreffer te scoren. Dat lukt pas enkele minuten voor tijd. Job Hoogedoorn weet van buiten het strafschopgebied de 2-1 aan te tekenen, maar verder kwam Nunspeet niet.
Zaterdag gaat Nunspeet voor de beker op bezoek bij Unicum. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn.

(Foto: Fred Hup)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden