Turnsters b-selectie GV Nunspeet .
Turnsters b-selectie GV Nunspeet . (Foto: Eigen foto)

Twee teams GV Nunspeet kwalificeren zich voor NK

NUNSPEET - In Waalwijk en Leusden turnden zaterdag 9 november vier combi-teams en twee teams met alleen turnsters van GV Nunspeet om een plek op het NK te verdienen. Al een aantal jaar werken de gymnastiekverenigingen GV Pegasus uit Heerde en GV Nunspeet samen. Ook tijdens clubteamwedstrijden bundelen ze de krachten om zo samen een aantal mooie teams te vormen. En ook dit jaar bleek het een succesformule! Maar liefst twee teams hebben zich in een groot en sterk deelnemersveld weten te plaatsen voor het NK. Dat wordt volgend weekend in Sittard geturnd. Het derde combi-team werd vijfde, waar er helaas vier teams doorstroomden naar het NK. De teams met turnsters van alleen GV Nunspeet eindigden in hun categorie als 7e, 9e en 20e. Het was voor iedereen een geslaagd toernooi.
Ook turnden er drie teams van de B-selectie van GV Nunspeet hun eerste wedstrijd van het seizoen in Nijverdal. Hier en daar wat foutjes werden goed opgevangen en de sfeer was prettig. Een succesvolle wedstrijddag, want alle teams mochten het podium betreden en eindigden als 3e, 3e en 2e.
Tevens waren afgelopen zaterdag de plaatsingswedstrijden voor het NK groepsspringen in Spijkenisse. Twee juniorteams streden om zich te kwalificeren voor de finale, die gehouden zullen worden op 7 december in Gulpen. Het junior A team heeft zich op alle vijf de toestellen weten te plaatsen. Junior B alleen op het onderdeel minitrampoline

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden