Sfeervolle foto van landgoed Staverden. (Foto: Arie de Knegt)
Sfeervolle foto van landgoed Staverden. (Foto: Arie de Knegt)

Wandeling met spannende verhalen over Veluwse sages

Wie zich wil laten meeslepen door de spannende verhalen van de Veluwe gaat op zondag 17 november mee tijdens een wandeling met de boswachters over landgoed Staverden.

REGIO - Het leven op de Veluwe was ooit hard en gevaren lagen overal op de loer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel spannende verhalen bestaan die zich afspelen in de donkere bossen of op de eindeloze heide. Zelfs nu nog schijnt er op Staverden 's nachts af en toe de geest van een zwarte weduwe rond te waren, die hier eeuwen geleden door liefdesverdriet aan haar einde kwam. De boswachters vertellen sagen en legenden tijdens de wandeling over het landgoed. De tocht voert over onverharde paden. De wandelaars dienen kleding en schoeisel daarom aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen.
Het vertrek is om 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: circa twee uur. Deelname: 5 euro., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis, Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Informatie vooraf: www.glk.nl/activiteiten, Cor Jansen, tel. 06-83548251 of Jan Bos, tel. 06-20203110.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden