Onthulling kunstwerk 'De Lisdodde'

NUNSPEET - Wethouder Gert van den Berg onthult woensdag 13 november het kunstwerk 'De Lisdodde' in woonwijk De Marsse. Het kunstwerk siert het gazon naast het appartementencomplex met de karakteristieke scheve toren aan de Mozartlaan / het Vivaldi-erf.
De onthulling vindt plaats in aanwezigheid van de selectiecommissie (inclusief vijf buurtbewoners) en buurtbewoners. Het programma begint om 14.00 uur in de parkeerkelder van het appartementencomplex dat te bereiken is via het Vivaldi-erf.
Nunspeet staat bekend als kunstenaarsdorp. Om het actuele kunstklimaat ook in de openbare ruimte zichtbaar te maken, streeft de gemeente naar een kunstwerk in elke kern of wijk. De elementen 'water', 'vuur', 'aarde' en 'lucht' vormen het uitgangspunt voor de kunstwerken. Ze symboliseren de schilderachtige omgeving van Nunspeet, die kunstenaars al decennialang inspireert.
Na de realisatie van werken geënt op de thema's water (De Bunte) en vuur (Feithenhof) staat het thema aarde centraal in de wijk De Marsse. Marsch of mersch betekent van oudsher moerasland of broekland, of een land dat door water wordt omringd. Vroeger, toen de grondwaterstand hoger was, is het hier moerassig geweest. Een Lisdodde is bij uitstek een plant die zich in zo'n omgeving thuisvoelt. De tegels symboliseren de droogvallende aarde. Het thema lucht is gereserveerd voor de wijk Molenbeek.
De Marsse is een wijk waarin het lijnenspel van groenstroken ritme en structuur geeft. De locatie van het kunstwerk ligt in het voorste deel van de centraal gelegen groenstrook in een zichtlijn bij de toegang tot de wijk via de Mozartlaan. Kenmerkend architectonisch element in deze zichtlijn is de markante scheve woontoren. Het kunstwerk vormt daarmee een wederzijdse versterking evenals met de lijnen en het ritme van de wijk.
De Marsse wordt bewoond door verschillende generaties en gezinssamenstellingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden