Buurtvereniging Hulshorst zoekt meedenkers voor Koningsdag

HULSHORST - Sinds jaar en dag houdt de Buurtvereniging Hulshorst diverse activiteiten voor jong en oud op - vroeger - Koninginnedag en nu Koningsdag. Een vast onderdeel is altijd de optocht welke ook in 2020 weer op het programma staat. Als thema voor 2020 is gekozen ’75 jaar bevrijding.’ Het zou mooi zijn als deelnemers hun ideeën daarop afstemmen,. vindt de organisatie..
Woordvoerder Wijnand Kooijmans: ''Naast deze optocht is er altijd een ochtendprogramma en een actief middagprogramma. Bij dat ‘actieve’ wringt nu net de schoen. Het blijkt steeds lastiger te zijn om deelnemers te krijgen voor de verschillende onderdelen, of het nu de zeskamp is, touwtrekken of iets anders. Het is erg lastig om voldoende teams op de been te krijgen voor het middagprogramma en zonder teams geen vermaak.
Daarom is de buurtvereniging van plan dat vermaak anders in te vullen. Niet afhankelijk van deelnemende teams maar meer gericht op de jeugd. Bepaalde activiteiten voor de jeugd, eventueel met een wedstrijdelement al is dat laatste geen vereiste, aangevuld met een demonstratie van het één of ander. Dit kan ook thematisch. Als voorbeeld het thema ‘racen.’ Kooijmans: ''Je kunt dan denken aan een spectaculaire solexrace door een solexclub, aangevuld met een skelterrace of iets dergelijks voor de jeugd van Hulshorst en omstreken.
''Dit is een denkrichting die nog nadere invulling behoeft. Als er suggesties zijn dan horen wij dat graag.'' Suggesties kunnen doorgeven worden aan Peter van Olst, Gert Jan van Olst, Ruud van der Horst, Rob Smink of door te mailen naar w.kooymans1948@gmail.com. Bellen naar tel. 06-30506931 kan ook.
Kooijmans: ''Ook nodigen wij iedereen met een idee uit voor een bijeenkomst maandag 25 november tussen 19.30 en 20 uur om ideeën met het comité Koningsdag van de buurtvereniging te delen. Dan verzamelen wij alle mogelijkheden en onmogelijkheden om uiteindelijk te komen tot een schitterend programma in 2020.''
''En uiteraard doen wij ook al een oproep aan iedereen aan de optocht deel te nemen met een wagen, als groep of individueel. Laten we Hulshorst met z’n allen op de kaart zetten.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden