Landelijke actiedag ziekenhuizen ook in St Jansdal


In St Jansdal worden op 20 november zondagsdiensten gedraaid.
In St Jansdal worden op 20 november zondagsdiensten gedraaid. (Foto: LD Heller)

Landelijke actiedag ziekenhuizen ook in St Jansdal

REGIO - Op woensdag 20 november is er een landelijke actiedag met zondagsdiensten in een groot aantal ziekenhuizen in Nederland. Ook in ziekenhuis St Jansdal gaan afdelingen op alle locaties actie voeren voor een goede cao door het draaien van zondagdiensten op diverse afdelingen en het organiseren van ludieke acties.
Dit betekent dat er geen geplande zorg wordt geleverd door medewerkers van afdelingen waar actie wordt gevoerd. Met patiënten die een afspraak hebben op een afdeling die actie gaat voeren, wordt persoonlijk contact opgenomen. Spoedzorg, oncologische zorg en de zorg voor kinderen gaan in het hele ziekenhuis gewoon door.
Op woensdag 20 november wordt er geen radiologisch onderzoek gedaan, met uitzondering van spoedgevallen. De afdeling radiologie in Da Costa in Putten is volledig gesloten.
De actiegroep en de vakbonden hebben bij het ziekenhuis aangekondigd op welke afdelingen zondagsdienst gedraaid wordt. Een overzicht hiervan is te vinden op www.stjansdal.nl/actiedag. Voor patiënten kan deze actie overlast betekenen. Dit wordt door het ziekenhuis betreurd. Uitgangspunt voor het ziekenhuis is dat de patiëntveiligheid en de zorg voor de patiënt voorop staat.
Ook tijdens de actiedag op 20 november staat de patiëntveiligheid en de zorg voor de patiënt voorop, laat het St Jansdal weten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden