SGP-fractie Nunspeet op werkbezoek bij Van Essen en Veluvine


(Foto: SGP Nunspeet)
(Foto: SGP Nunspeet)

SGP-fractie Nunspeet op werkbezoek bij Van Essen en Veluvine

NUNSPEET - De SGP-fractie legt regelmatig werkbezoeken af binnen de verschillende kernen van de gemeente Nunspeet. Daarbij wordt gezocht naar een mix tussen commerciële bedrijven en non-profit organisaties. Op zaterdag 9 november was de fracte te gast op twee locaties in Nunspeet.
Fractievoorzitter Harm Jan Polinder: ''Om 9 uur zwaaide de deur van Van Essen Carcleaning B.V. aan de Ronding voor ons open. Het bedrijf verhuisde recent van Lepelingen naar een nieuw pand op het bedrijventerrein De Kolk. Ik was verrast over de duurzame oplossingen die binnen dit bedrijf zijn toegepast.Als klant van Van Essen zie je alleen de wasboxen of de wasstraat, maar er komt ontzettend veel bij kijken. Zo is er onder andere een innovatieve waterzuiveringsinstallatie waardoor bijna al het was- en spoelwater kan worden hergebruikt. Slechts negen procent van het gebruikte water wordt als afvalwater afgevoerd."
De relatie met de gemeente is tijdens de werkbezoeken een vast onderdeel van de gesprekken. Polinder: "Het is goed om te horen dat de communicatie met de gemeente door deze ondernemer als heel positief wordt ervaren. Er is goed meegedacht tijdens het proces van vestiging van de onderneming op De Kolk. Als SGP-fractie zijn we daar erg blij mee."
Het tweede bezoek die morgen werd aan Veluvine gebracht. Directeur Hannelore Bosch ontving de SGP-fractie. Polinder: Mevrouw Bosch leidde ons rond. Het is bijzonder hoeveel organisaties hun plek binnen Veluvine hebben gevonden. Na de rondleiding zijn we met elkaar het gesprek aangegaan over de uitdagingen waar Veluvine mee te maken heeft. Ook hier wordt de communicatie met de gemeente als positief ervaren. Er zijn echter ook zorgen. Bijvoorbeeld over de gymnastiekvereniging die een plek gaat krijgen in de nieuwe sporthal op De Wiltsangh, terwijl zij momenteel een belangrijke huurder is van de sporthal van Veluvine. Dat signaal hebben we meegenomen en zullen we inbrengen in de verdere discussie over de realisatie van de nieuwe sporthal.

''We kijken terug op een positieve ochtend. Het is altijd goed en leerzaam om dergelijke werkbezoeken af te leggen!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden