Team jeugd D Nederlands kampioen.
Team jeugd D Nederlands kampioen. (Foto: Eigen foto)

Combiteam G.V. Pegasus en G.V. Nunspeet Nederlands kampioen

NUNSPEET - Sinds een aantal jaren bundelen G.V. Nunspeet en G.V. Pegasus (Heerde) en hun krachten en zetten ze samen teams op de been, zowel landelijke clubteams en clubteams op districtsniveau. In de eerste twee weekenden van november reisden de teams af naar Didam en Nijverdal voor de districtswedstrijden en naar Waalwijk en Leusden voor de landelijke kwalificatiewedstrijden.
Tijdens de landelijke kwalificatiewedstrijden wisten twee combiteams zich te plaatsen voor het NK Clubteams dat zaterdag 16 november in Sittard werd geturnd. Om voor een NK-ticket in aanmerking te komen moesten de teams in de top 4 eindigen.
Het team van supplement D, bestaande uit de jeugdturnsters Jasmijn Koele, Samira Blok, Feline Beekhuis en Maaike Knol, wist tijdens de kwalificatie als derde te eindigen in een deelnemersveld van 23 teams. Tijdens het NK strijden de beste acht teams van Nederland om de titel. Het jeugdteam was het jongste team dat zich in deze top 8 had weten te turnen. De jonge turnsters wisten de jury echter te imponeren met mooi en zuiver turnen. Na een spannende wedstrijd bleek het puntentotaal zelfs zó hoog dat ze zich Nederlands kampioen Clubteams D mogen noemen. Voor beide verenigingen betekent dit na verschillende individuele successen voor het eerst ook een Nederlandse titel op teamniveau.
Ook het team op supplement B had zich weten te plaatsen voor dit NK door in de kwalificatie als vierde te eindigen. Jette van ’t Hul, Dorien Akse en Sanne Berends turnden opnieuw een mooie wedstrijd en eindigden in dit turngeweld als zesde van Nederland.

Meer berichten