Quinty Nieuwenhuizen.
Quinty Nieuwenhuizen. (Foto: A. Reekers)

Fearless met acht optredens naar NK Twirl

NUNSPEET - Afgelopen weekend werden de voorrondes voor de NBTA NK Twirl gehouden in de Topsporthal in Almere. Met twee dagen ruim 200 optredens een lang weekend waar Twirlvereniging Fearless zich ook voor had gekwalificeerd met negen optredens.
Alleen de top 15 van elke categorie mocht door naar de Runner-Up Kampioenschappen die op 14 en 15 december in dezelfde sporthal worden gehouden voor de beginnersklasse. Dat lukte Quinty Nieuwenhuizen (zie foto) met twirling 1 baton en dancetwirl in junior beginner. Zondag waren de voorrondes voor de intermediate- en advanceklasses. Hier wist Jamilla van den Bosch een plaatsje te veroveren in de top 15 met twirling 1 baton. Zij mag naar de Nederlandse Kampioenschappen op 12 januari in Almere.
Zaterdag mocht Priscilla de Ruiter het spits afbijten in de junior beginner. Zij was al vroeg aan de beurt met twirling en werd uiteindelijk 34e. Even later was het de beurt aan Quinty Nieuwenhuizen die ook haar twirling in dezelfde klasse mocht laten zien, zij behaalde een 11e plaats, dus door naar de NK. De volgende twirlster was Janienke Mol die in senior beginner een 54e plaats behaalde. Later in de middag was het tijd voor de dancetwirls waar Quinty als eerste van de Nunspeetse meisjes op mocht in junior beginner, goed voor een knappe 3e plaats, ook door naar de NK! Priscilla de Ruiter bracht haar dancetwirl voor de laatste keer in junior beginner en werd uiteindelijk 37e. Daarna was het de beurt aan Janienke Mol in senior beginner waar zij 34e werd. Als laatste in de middag was het de beurt aan Sharon Plakke in dezelfde klasse en zij wist een 27e plaats te behalen.
Op zondag was het al vroeg de beurt aan Mandy Nieuwenhuizen die met twirling in de sterke senior intermediate klasse moest, zij wist als 39e te eindigen. Ook Jamilla van den Bosch mocht vandaag in dezelfde klasse haar twirling tonen, zij werd 13e en mag dus naar de NK in januari.
Omdat beide dagen zo vol waren met optredens, wordt tegelijk met de Runner-Up Kampioenschappen op 14 december nog de voorronde gehouden voor de dancetwirl senior intermediate. Hier heeft Jamilla v.d. Bosch zich voor geplaatst, blijft dus nog spannend of zij ook naar de NK mag.
Direct geplaatst voor de Runner-Up Kampioenschappen, omdat er niet meer dan 15 optredens zich hebben gekwalificeerd, was al het duo Jamilla v.d. Bosch en Mandy Nieuwenhuizen met duo twirling senior beginner, Alja Hofman met twirling 2-baton junior beginner en Quinty Nieuwenhuizen met Super-X-Strut junior beginner. Ook het A-Ensemble ( met Jamilla, Quinty, Mandy en Janienke) en B-Ensemble (met Priscilla, Sharon, Alice en Alja) hebben zich beiden het afgelopen jaar gekwalificeerd in dezelfde klasse namelijk de senior beginner.
Uiteindelijk mag Fearless dus met acht optredens naar de Kampioenschappen. Iets waar de coach Ilse Reekers terecht trots op mag zijn.

Meer berichten