De Dellen. (Foto: Lodewijk Rondeboom)
De Dellen. (Foto: Lodewijk Rondeboom) (Foto: )

Boeiende cultuurhistorische wandeling over De Dellen

Wie mee terug in de tijd wil om de boeiende historie van landgoed De Dellen te ontdekken, gaat op zondag 24 november met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen mee tijdens een cultuurhistorische wandeling.

REGIO - De Dellen heeft een rijke historie, die teruggaat tot ver voor het begin van onze jaartelling. De door de mens veroorzaakte ontbossing, de heidevelden en later de bosbouw hebben er hun sporen achter gelaten. En ook de invloed van drie families, die na elkaar van 1803 tot 1928 eigenaar van het gebied waren, is nog altijd duidelijk herkenbaar.

De wandeling begint om 14.00 uur vanaf parkeerplaats 'Erf van Daendels', aan de Nieuwe Zuidweg. Duur: circa 2,5 uur. Deelname: 5 euro; kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren is niet nodig. Informatie vooraf: www.glk.nl/activiteiten, Fokko Andringa, tel. 06-51543444 of Frans Roelofs, tel. 06-52644800.
Routebeschrijving: komend vanaf de A50, afslag 29 (Heerde, Wezep), richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze ongeveer 3,5 km tot de parkeerplaats aan de linkerkant.

Meer berichten