De onthulling van La Vie door de moeder van Eric Davidson (vrijwilligster Veluvine) en een zoontje van Hannelore Leusink werd omlijst door een ensemble van het Nederlands Jeugdorkest. (Foto: Dick Baas)
De onthulling van La Vie door de moeder van Eric Davidson (vrijwilligster Veluvine) en een zoontje van Hannelore Leusink werd omlijst door een ensemble van het Nederlands Jeugdorkest. (Foto: Dick Baas) (Foto: )

La Vie van Marc Chagall nu blikvanger in Veluvine

Op 21 november was het precies tien jaar geleden dat Veluvine Nunspeet officieel werd geopend. Dat jubileum is afgelopen donderdag gevierd. Slotact was de onthulling van een kopie van het schilderij La Vie van de kunstenaar Marc Chagall, dat hij in 1964 gemaakt heeft en te zien is in een museum in Saint-Paul-de-Vence.

NUNSPEET - In een feestelijke bijeenkomst onder leiding van Willem Gunneman werd teruggeblikt op het succes van tien jaar Veluvine. Directeur Hannelore Leusink-Bosch gaf aan dat namen als cultureel centrum helemaal niet nodig zijn. Alleen 'Veluvine' geeft al aan wat het is. De zaal voor 400 personen was in de regio een schot in de roos. En dat alles vooral dank zij de vrijwilligers in Veluvine. Alphons Devilee werd daarvoor het symbool.

Ben van Wendel de Joode, nauw betrokken bij de ontwikkeling van Veluvine, vertelde dat in de hal nog een muur was waarop Hannelore wat anders wilde. Ben zag aan de Franse Riviera een schilderij van Marc Chagall (1887-1985), een Franse kunstenaar van joods-Wit Russische afkomst. Het gaf nu precies allerlei activiteiten weer die ook in Veluvine gebeuren. Het kostte moeite, maar een kopie mocht. Eric Davidson voerde het uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden