Tafeltennistoernooi voor Nunspeetse scholieren

NUNSPEET -  In de kerstvakantie - op donderdag, 2  en vrijdag, 3 januari - vindt voor de 36e keer het Scholierentornooi Tafeltennis plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door de Nunspeetse tafeltennisvereniging NTC Leogang met Karl Wessels als toernooileider, ook voor de 36e keer. In 1985 heeft hij dit toernooi voor het eerst laten plaatsvinden. Inmiddels doen veel kinderen mee van ouders, die in de jaren 80 en 90 ook al aan dit toernooi hebben deelgenomen. Deze kinderen zijn meestal bijzonder gemotiveerd.
Zes inmiddels bekende Nederlanders/Nunspeters hebben ooit ook meegedaan, zoals Iris Hond – pianist (Franciscusschool), Annemarie Worst – wielrennen (de Bron), Jesper Drost – voetbal Heracles Almelo (Morgenster), Alice Barendregt – tafeltennis, Nederlands junioren kampioene 2012 (de Schakel), Martijn Stoffers – lid succesvolle boygroup Feuerherz (Morgenster), Marit de Leeuw –  Boer zoekt vrouw (Franciscusschool).
Alle vijftien basisscholen van de gemeente Nunspeet hebben een uitnodiging ontvangen. Scholieren in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar kunnen zich via de juf of meester opgeven voor het toernooi. Voor het eerst is het ook mogelijk om zich direct via een mail op te geven. Gespeeld wordt in zes verschillende categorieën, namelijk jongens en meisjes zowel 11/12, 9/10 als ook 7/8 jaar. Op de eerste wedstrijddag (2 januari) vinden de voorrondes plaats. De beste 20 kinderen van alle groepen gaan dan op de tweede dag voor de prijzen. De beste acht kinderen per categorie ontvangen uiteindelijk prijzen en de beste 16 krijgen punten voor hun school. De school met de meeste punten ontvangt de wisselbeker.
De toernooileiding is afhankelijk van de medewerking van de scholen, die de kinderen informeren en stimuleren om mee te doen. Maar volgens toernooileider Wessels is dit geen probleem; de meeste docenten tonen zich elk jaar welwillend en werken allen mee.
Organisator Karl Wessels: ''Het toernooi begint op de eerste wedstrijddag om 09.00 uur. Alle ouders, grootouders en andere supporters zijn op de tweede en derde dag van het nieuwe jaar van harte welkom in de sporthal Feithenhof in Nunspeet.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden