Dirigent Cees Luijten te midden van zijn koor.
Dirigent Cees Luijten te midden van zijn koor. ((Foto: Clemens van Zeijl))

'Carols and Lessons' in De Ontmoeting

NUNSPEET - Voor de twaalfde keer verzorgt het Nunspeets Kleinkoor een uitvoering van de 'Lessons and Carols'. Deze van oorsprong Engelse ceremonie wordt traditioneel op kerstavond gevierd en bestaat uit negen korte Bijbellezingen omlijst met kerstliederen. In de ceremonie wordt het verhaal van Christus verteld, beginnend met de zondeval en eindigend met de komst van het koninkrijk Gods.
Het koor zingt bekende carols als 'While Shepherds Watched Their Flocks', 'It Came Upon The Midnight Clear' en 'In The Bleak Midwinter'. Er is gelegenheid om sommige coupletten mee te zingen. Verder worden een 'Halelluja' van Händel en enkele moderne religieuze composities ten gehore gebracht van de Engelse componist John Rutter en de Letse componist Peteris Vasks.
Een koperensemble van Harmonie Nunspeet en Roelof van den Berg op orgel nemen de begeleiding voor hun rekening. Ze laten ook enkele solowerken horen. Het concert vindt plaats op zondag 15 december in De Ontmoeting, Arthur Briëtstraat 38, aanvang 16.30 uur. De entree is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Het Nunspeets Kleinkoor staat onder leiding van Cees Luijten en hoopt volgend jaar zijn 35-jarig bestaan te vieren met een jubileumconcert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden